E oficial! Se închid toate școlile din România! Măsuri de securitate sporite la granițe!

Unitățile școlare publice se vor închide timp de 11 zile. Măsura intră în vigoare începând de poimâine, 11 martie. Există posibilitate de prelungire a suspendării cursurilor, dar o decizie în acest sens se va face în funcție de cum vor evolua cazurile de coronavirus la noi în țară. 

Premierul interimar Ludovic Orban a precizat astăzi că toate școlile se închid în perioada 11 martie – 22 martie 2020! Cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației. 

”Este estimată o creștere a riscului persoanelor care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informații că mulți cetățeni români din Italia și-au făcut bagajele și mulți au pornit spre România. Există un risc crescut și am discutat despre întărirea măsurilor de protecție la graniță. Suntem mobilizați la maxim”, a declarat Ludovic Orban, astăzi, la ora 20.00. 

Raed Arafat a fost cel care a propus închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 11.03.202, timp de o săptămână.

Închiderea şcolilor, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi în timpul Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Nu este nici prima măsură care îi afectează pe elevi și studenți. Autoritățile au decis și sistarea stagiilor în spitale, asta cu excepția cazurilor în care este vorba despre voluntariat.

În plus, astăzi, ministerul Educației a anunțat că desfăşurarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive a fost suspendată, până la o dată care va fi anunţată ulterior. Ministrul a anunțat că decizia a fost luată pentru a preveni o eventuală răspândire a coronavirusului.

La ședință a participat și premierul Ludovic Orban, care a propus și contorale mai drastice la intrarea în țară, atunci când vorbim de frontiera terestră. Apelul premierului a fost făcut către Poliția de Frontieră.  DSP-urile de la granița de vest au fost rugate să detașeze personal la frontieră pentru a-i ajuta pe polițiști.

Fii primul care comentează! despre "E oficial! Se închid toate școlile din România! Măsuri de securitate sporite la granițe!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Două noi cazuri de coronavirus! Avem 17 cazuri confirmate în România

Închide