Eclipsă parțială de Lună, în această seară. Momentul maxim, după miezul nopții

Cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol, vizibilă și din Satu Maresursa: flickr.com

Eclipsa parțială de Lună va putea fi observată și din România. Aceasta va începe în jurul orei 21:40, iar momentul maxim este așteptat după miezul nopții. 

Eclipsa începe la ora 21:44 când Luna se află aproape de orizontul de sud-est. Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea atunci când Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23. Atunci partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare, iar Luna se va tot înspre sud-est, informează Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

“Momentul de maxim se produce la ora 00:21. Dacă veți privi Luna la acea oră, veți vedea cum partea de sus a discului este mai roșie decât partea de jos. Motivul este că ceva mai mult de 50% din discul selenar se află în umbra Pământului. Partea de jos a discului se află în penumbră și are o strălucire mai mare,” spun astronomii.

Potrivit specialiștilor, luna va fi acoperită în proporție de peste 65%.

Luna va ieși din umbră la ora 2, iar la ora 3:18 eclipsa se termină. Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între ora 23 și 2.

Pe tot parcursul fenomenului în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius.

În ceea ce privește condițiile meteorologice, amatorii vor avea noroc de această dată. În jurul orei 21 cerul va fi mai mult senin, câțiva nori își vor face apariția după ora 22.

Următorul fenomen astronomic va avea loc pe 30 iulie, când este așteptat maximul curentului de meteori Delta Aquaridele.

Citește și:

FOTOGALERIE. Cum s-a văzut de la Satu Mare eclipsa totală de Lună

Ce este, de fapt, Blue Monday, numită și cea mai tristă zi a anului

Evenimente astronomice în 2019, vizibile și din Satu MareFii primul care comentează! despre "Eclipsă parțială de Lună, în această seară. Momentul maxim, după miezul nopții"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre eclipsă
Cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol, vizibilă și din Satu Mare
VIDEO. Eclipsă totală de Lună, vizibilă parțial și din Satu Mare

Închide