Eroină după moarte! O sătmăreancă a salvat viața a doi oameni!

O sătmăreancă a salvat două vieți după ce familia sa a decis să îi doneze organele. Femeia se afla în moarte cerebrală, iar recoltarea s-a făcut la Spitalul Județean Satu Mare. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în seara zilei de 19 ianuarie, a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la o pacientă, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru doi semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal.

“Generozitatea familiei pacientei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Satu Mare, condusă de Dr. Vitalie Moroşanu, au pus în mişcare “lanţul vieţii”. Rinichii au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca”, se arată într-o informare a Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul făcut. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţii sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant, mai spun cei de la ANT.

Fii primul care comentează! despre "Eroină după moarte! O sătmăreancă a salvat viața a doi oameni!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Agenția Națională de Transplant
Erou după moarte. Un tânăr, decedat într-o explozie, a salvat patru vieți

Închide