FOTO. Anchetă în cazul sătmărencei care vrea să dea spre adopție bebelușul via Facebook

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare au demarat o anchetă în cazul sătmărencei însărcinate în luna a șaptea, care a căutat potențiali părinți adoptivi pe Facebook.

Mihaela Bonea, șef Serviciu Intervenții pentru Situatii de Abuz, Violență în Familie din cadrul DGASPC, a precizat că s-a autosesizat, femeia fiind audiată. De asemenea, în caz extrem s-ar putea ajunge și scoaterea din familie a bebelușului. Eviden, dacă situația o va impune.

“Noi ne-am autosesizat și am stat de vorbă cu mama copilului. Am realizat că această femeie are nevoie de consiliere și urmează să i-o acordăm, iar dacă se va impune vom recurge și la scoaterea copilului din sânul familiei”, a spus Mihaela Bonea.

Sătmăreanca a ținut să precizeze că ar vrea doar să îi ofere un viitor mai bun copilului său.

“Eu am zis că aș da copilul doar în adopție. Oamenii cred ce cred. Eu n-am știut ce fac în acele momente. Eu l-aș da, cu hârtie, prin adopție. Nu vreau să se creadă că am inimă de mamă care vinde copilul cu bani. Eu am trei copii și îl aștept pe al patrulea, un băiat. Copilul e sănătos. Eu nu am loc de muncă, am și datorii la bancă. E greu. Am doar alocațiile copiilor”, a spus sătmăreanca.

Reamintim că o postare de pe grupul Mămici din Satu Mare a stârnit revolta mai multor internauți. Una dintre membrele grupului a postat un mesaj prin care căuta eventual părinți adoptivi pentru un bebeluș.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, este din Beltiug, și este însărcinată în luna a șaptea. Aceasta mai are acasă trei copii. Femeia trăiește alături de tatăl copiilor în localitatea Păulești. Aceasta a lucrat în Austria până recent, pentru a face bani să își crească copiii. Cum acum este din nou însărcinată, aceasta nu a mai putut lucra. Cum i-ar fi foarte greu să crească în mod decent un al patrulea copil, din disperare, femeia a încercat să găsească o posibilă familie adoptivă pe Facebook.

Dar nu oricum, ci în mod legal, prin intermediul Direcției Generale de Asistență socială și Protecția Copilului Satu Mare. Femeia a mai precizat că nu dorește să aibă alte foloase materiale, ci doar să îi găsească micuțului o familie iubitoare.

 

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
FOTOGALERIE. Tânără abandonată, fotograf de succes! A învins destinul

Închide