FOTO. Asta da! Consilierii dintr-o comună, puși la plată de primar! Executați silit


Situație tensionată în comuna Botiz din județul Satu Mare. Inspectorii Curții de Conturi au identificat o serie de nereguli în hotărârile adoptate de către Consiliul Local, așa că a stabilit valoarea abeterilor și a obligat Primăria să recupereze prejudiciul creat. Supărați din cauza situației create, consilierii locali s-au adresat astăzi prefectului Darius Filip.

Este vorba despre un grup format din nouă foşti şi actuali consilieri locali ai comunei Botiz. Aceştia au reclamat situaţia în care au fost puşi de către conducerea Primăriei comunei Botiz prin notificările primite în urma cărora jnui număr de 20 de foști și actuali consilieri li s-a pus în vedere că vor fi nevoiţi să suporte o parte din prejudiciul constatat de către Camera de Conturi Satu Mare în urma ultimului control de specialitate.

Reporterii PresaSM au aflat că cei din Consiliul Local au stabilit în anul 2009 un nivel al cheltuielilor cu combustibilul pentru mașinile autorității locale din Botiz. Un an mai târziu, pe motive de nelegalitate, aceiași consilieri au abrogat hotărârea. În anul 2016 a venit Curtea de conturi, care a constatat o abatere de 133.000 de lei.

Consilierii locali au atacat în instanțele de judecată raportul Curții de conturi, dar au pierdut. Reporterii PresaSM au aflat că în acest moment fiecare consilier local trebuie să restituie suma de 5.000 de lei. Sumă eșalonată pe mai multe luni, cu o ”rată” lunară de 160 de lei. Cei 20 de foști și actuali consilieri consideră această decizie ca fiind o mare nedreptate.

Prefectul Darius Filip a îndrumat persoanele să depună un memoriu, care va fi analizat pentru a se clarifica situaţia împreună cu conducerea Primăriei Botiz.

Cert este că inspectorii Curții de Conturi pot să ”găsească” abateri într-o speță la o anumită primărie, iar exact pe o speță identică să considere situația absolut normală la o altă primărie. Concret, decizia se rezumă într-o măsură pe aprecierea subiectivă a inspectorului.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Asta da! Consilierii dintr-o comună, puși la plată de primar! Executați silit"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
În sfârșit! Prefectul Filip a dat de pământ cu șefii instituțiilor publice

Închide