FOTO. “Bulbucații” lui Remus Țiplea, în National Geographic

foto: Remus Țiplea

Cititorii National Geographic vor putea admira o parte din seria “Bulbucații”, semnată de fotograful Remus Țiplea. Este pentru a treia oară când celebra revistă folosește instantaneele semnate de negreștean.

În ediția din mai a revistei National Geographic, cititorii vor putea admira fotografiile din seria “Bulbucații”, semnată de fotograful negreștean Remus Țiplea.

“Fotografiile macro cu libelule au devenit pentru autor o formă de dependență, dar și o nesfârșită sursă de imagini unicat”, se arată în cuprinsul revistei.

Este vorba de o serie de fotografii despre care, în urmă cu aproape zece ani, fotograful precizat că a început chiar în grădina din spatele casei sale. De atunci și până acum, alături de seriile care prezintă datini și tradiții din Țara Oașului, “Bulbucații” au făcut înconjurul lumii, iar fotografiile au fost prezentate în nenumărate expoziții, inclusiv internaționale.

“Bulbucații” lui Remus Țiplea i-au surprins și pe fotografii profesioniști care au precizat că atunci când le-au văzut prima dată, erau convinși că este vorba despre o animație.

Seria fotografiilor macro a continuat, iar Remus Țiplea a invitat amatorii de fotografie în universul viețuitoarelor care, din cauza mărimii, de multe ori trec neobservate. Seria “universuri” poate fi vizualizată, alături de celelalte instantanee devinite deja celebre, și pe pagina de Facebook a lui Remus Țiplea.

Fotografiile lui Țiplea, care surprind și datini, obiceiuri și peisaje din Țara Oașului au fost folosite inclusiv de ANAT pentru a promova turismul din zonă.Fii primul care comentează! despre "FOTO. “Bulbucații” lui Remus Țiplea, în National Geographic"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Remus Țiplea
Un ciurdar din Țara Oașului, surprins de Remus Țiplea, pe coperta Nat Geo

Închide