Colectare selectivă, sub semnul întrebării. Deșeurile lăsate lângă tomberoane, amestecate în mașină


Colectarea selectivă este doar pentru clienți. Cel puțin asta reiese din imaginile surprinse pe strada Mileniului. Deși sătmărenii au colectat deșeurile separat, până la urmă totul a ajuns în aceeași mașină. 

Colectarea selectivă e cu adevărat selectivă la Satu Mare. Așa se vede din imaginile surprinse pe strada Mileniului. Cum volumul de deșeuri este mare, iar clopotele pentru colectarea selectivă rare, sătmărenii au lăsat lângă ele deșeurile sortate. Doar că, atunci când a venit momentul ridicării, compania de salubrizare a decis să răstoarne toate deșeurile în aceeași mașină, fără a mai ține cont de faptul că cetățenii au încercat să respecte legislația din domeniu.

În aceste condiții, sătmărenii își ridică semene de întrebare și cu privire la modul în care sunt tratate deșeurile colectate selectiv din clopote.

Nu este pentru prima dată când apar astfel de imagini, iar sătmărenii au mai reclamat faptul că au surprins situații în care deșeurile colectate selectiv au fost aruncate toate în aceeași mașină a operatorului de salubrizare.

Și deși majoritatea sătmărenilor dispun de pubele pentru colectarea separată a fracțiilor umede și a celor uscate, cei mai mulți spun că nu au fost informați despre cum anume se face corect separarea gunoiului. De cele mai multe ori, resturile organice sunt aruncate la grămadă cu pet-uri, cutii metalice, hârtie și sticle. Astfel, sortarea ar fi trebuit să înceapă încă din gospodărie, un lucru care se întâmplă rar la nivelul întregii țării, arată cele câteva studii făcute de ONG-urile de specialitate.

Pentru a ușura colectarea selectivă, dar și pentru ca aceasta să fie una eficientă, este sugerată colectarea separată a hărtiei, resturilor menajere, a sticlelor și a obiectelor din plastic nereciclabil și metal. Tomberoanele amplasate sunt marcate corespunzător, pentru identificarea corectă a acestora.3 Comments on "Colectare selectivă, sub semnul întrebării. Deșeurile lăsate lângă tomberoane, amestecate în mașină"

  1. Da! Aveți dreptate, exact așa se întâmplă de ani de zile! Și Florisalul e plătit în continuare din banii noștri!

    View Comment
  2. Plus si “amenda” incasata de Puscas este aruncat in gitul cetateanului.Apropo,cind ne vom primi banii inapoi?? Sau plutesc deja sub fuduletul lui Silica intr-un golf romantic din Marea Mediteraniana??

    View Comment
  3. Din câte îmi amintesc, primăria Satu Mare are un contract cu Florisal. Unde poate fi consultat acest contract? Este încheiat între o instituție publică și un privat. În temeiul L 544/2001 poate ne ajută redacția și obține/publică acest contract. Să vedem cam ce obligații sunt stipulate în contract referitor la colectarea selectivă. Onor redacție. redactori, jurnaliști faceți ceva mai mult decât a relata probleme pe care le vedem. Ajutați cetățenii orașului/județului să afle mai multe. Faceți-vă daqtoria de jurnaliști. După ce vom vedea obligațiile contractuale vom ști ce avem de făcut.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre colectare selectivă, Florisal
FOTO. Sătmarul minunilor! Cine-a pus trecerea de pietoni în calea pubelelor?!

Închide