FOTO. Un grup de 12 tineri s-a pierdut în pădurile județului Satu Mare

La final de weekend, după o săptămână încărcată cu mai multe solicitări pentru căutarea de persoane rătăcite, marea lor majoritate adolescenți plecați în pădure la cules de ciuperci, s-a primit o solicitare prin intermediul SNUAU 112 pentru recuperarea unui grup de off-roaderi plecați din Maramureș care doreau să ajungă în Țara Oașului.

Grupul de 12 persoane cu ATV-uri și motoare enduro și-au început aventura în localitatea Blidari, de unde au pornit pe valea Pistruia Mare în urcare către creasta munților Igniș, de unde urmau să coboare către Negrești Oaș. Dinspre Blidar, Maramureș, singurul traseu marcat este Triunghiul Roșu, care în jumătatea superioară chiar dacă are marcaje lipsă, din cauza arborilor doborâți în urma furtunilor din toamna trecută, ghidează în siguranță turiștii până în Poiana Soci.

Din păcate, însă, grupul a ales să urce până în capătul drumului forestier și de acolo să prindă traseul marcat care urma să-i scoată în creastă, lucru ce avea să-i coste o mare pierdere de timp, mai mult ei fiind surprinși și de întuneric.

”În toate postările noastre legate de starea traseelor turistice am atras atenți asupra travesării extrem de dificile și riscante a pădurilor situate de la 1000 m altitudine în sus. Sunt foarte mulți copaci doborâți la pământ, care în multe situații pot transforma drumețiile într-un calvar, dar cei mai periculoși fiind cei suspendați, care în cădere pot accidenta turiștii neatenți. Dacă parcurgerea la picior a acestor zone calamitate este pe-alocuri dificilă, deplasarea cu ATV-ul în aceste locuri devine imposibilă, de unde și limitările privind găsirea unui traseu sigur spre destinație, care au generat problemele grupului de off-roaderi”, susțin reprezentanții Serviciului Public Salvamont Satu Mare.

În urma mai multor încercări de a coborî din creastă, grupul a trecut și prin Poiana Soci, semnalizată corespunzător cu o placă toponimică, care și-a îndeplinit misiunea, astfel la lansarea solicitării 112, de sprijin din partea Salvamont Satu Mare, victimele au indicat cu exactitate poziția lor ușurând extrem de mult munca salvatorilor.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Un grup de 12 tineri s-a pierdut în pădurile județului Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre 112
Poliția explică de ce l-a sancționat pe sătmăreanul care a sunat la 112, raportând încălcarea ordonanțelor

Închide