FOTO. Cum arată “marea relaxare” la sătmăreni: acte de vandalism, gunoaie, lipsă de civilizație

sursa: Serviciul Public Salvamont Satu Mare/colaj

“Marea relaxare” a demonstrat că cele două luni petrecute în carantină nu i-a făcut pe sătmăreni să poarte mai mult respect naturii. Rezultatele primelor ieșiri la iarbă verde sunt deja vizibile. La Satu Mare, relaxarea a venit la pachet cu acte de vandalism, gunoaie și grătare făcute la marginea pădurii. 

Serviciul Județean Salvamont a publicat imagini cu rezultatelel marii relaxări atât de așteptate de sătmăreni. Și cu toate că în cele două luni de zile de stare de urgență, cei mai mulți au deplâns lipsa ieșirilor în natură, statul în care nu pare că i-a învățat pe unii să respecte mai mult mediul înconjurător. În fotografiile postate de salvamontiști, se poate vedea cum la Satu Mare, relaxarea a venit la pachet cu actele de vandalism, cu gunoaie și resturi alimentare lăsate în zonele de campare și cu grătare ad-hoc făcute la marginea pădurii.

“La pagina de ecologie, din păcate trebuie să aducem la cunoștința opiniei publice și aspecte mai puțin plăcute petrecute în primele zile ale ,,libertatății de după Covid”, din „Zona zero” a turismului montan sătmărean. Din păcate cu astfel de acțiuni ale unor indivizi lipsiți de scrupule, care aruncă anatema asupra întregii comunități,… nu vom reuși niciodată să atragem turiștii, să dezvoltăm zona, să creștem generații sănătoase fizic și mental!”, spun cei de la Serviciul Salvamont.

Pe toată durata stării de urgență, salvamontiștii sătmăreni au fost la datorie pentru marcarea și întreținerea traseelor turistice, astfel încât, odată cu ridicarea restricțiilor, sătmărenii să poată să se bucure din nou de drumețiile în aer liber. Salvamontiștii au făcut repetate apeluri publice pentru ca cetățenii, amatori de ieșiri în natură, să respecte mediul înconjurător și să nu contribuie la problemele cu care se confruntă ecologiștii.1 Comment on "FOTO. Cum arată “marea relaxare” la sătmăreni: acte de vandalism, gunoaie, lipsă de civilizație"

  1. Digul din zona micro 16 arata la fel in fiecare seara.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre gunoi, Luna Șes, Salvamont Satu Mare
FOTO. Ursoaică cu doi pui, surprinsă la noi în județ. Ce spun salvamontiștii

Închide