FOTO/VIDEO. Protest spontan la Casa de Pensii: “Legea salarizării, o mare dezamăgire! Viitorul nu arată deloc bine!”

Un protest spontan a avut loc la sediul Casei Județene de Pensii. Angajații, membri ai sindicatului FSMM, au protestat față de reformele din sistem. Sindicaliștii atrag atenția asupra deficitului de personal, iar printre nemulțumiri se numără și modul în care sunt conduse anumite instituții ale statului, dar și legea salarizării, despre care FSMM a declarat că a fost “o mare dezamăgire”.

FSMM a dat startul protestelor spontane, iar la Satu Mare mai multe persoane au ieșit în stradă în fața Casei Județene de Pensii pentru a reclama problemele din sistem.

La Satu Mare, una dintre cele mai gave probleme este cea a personalului mult subdimensionat. Sunt doar 34 de angajați, care se ocupă de 100.000 de pensionari. Iar cum recalcularea pensiilor este în toi, doar trei angajați se ocupă de tot procesul. Resposabilitatea este enormă, iar răspunderea cade pe umerii angajaților.“Sunt niște obiective pe termen scurt. S-a încercat o discuție cu ministerul Muncii. Dar nu se dorește acest dialog și atunci am recurs la acest mic protest spontan. Dialogul social nu se respectă. Avem probleme cu programele de recalculare a pensiilor, sunt deficitare. Suntem o mână de oameni care deservim întregul județ,” a atras atenția liderul de sindicat de la Satu Mare.

Nici sistemul nu funcționează așa cum ar trebui, se plâng angajații Casei de Pensii Satu Mare.

Ce spun cei de la FSMM

Potrivit FSMM, sunt probleme serioase la case de pensii, agențiile de ocupare a forței de muncă, agențiile pentru plăți și inspecție socială și la inspectorate de muncă. Sindicatul reclamă deficitul de personal din sistem, dar și modul în care sunt conduse unele dintre insituțiile statului.

“Abuzurile unor șefi de instituții care se cred stăpâni peste instituțiile statului!,” avertizează cei de la FSMM cu privire la problemele din țară.

Nu sunt singurele nemulțumiri, mai ales în contextul în care angajații caselor de pensii sunt cei care, în următoarea perioadă, trebuie să finalizeze reclacularea tuturor pensiilor.

“Legea salarizării, o mare dezamăgire,” spun cei de la FSLMM

Iar nemulțumiri apar și atunci când vorbim de legea salarizării, cea care a adus venituri suplimentare angajaților de la stat. Potrivit FSMM, legea care anunța majorări a fost o dezamăgire, iar nici viitorul nu arată bine.

“Legea salarizării, o mare dezamăgire, iluzii dintr-un program de guvernare. Iar viitorul nu arată deloc bine!,” se menționează în comunicatul celor de la FSLI.

Un document intern transmis de ministerul Finanțelor îi avertizare pe directorii instituțiilor, ordonatori principali de credite, cu privire la faptul că trebuie să se încadreze cu cheltuielile legate de salarii în limitele impuse de buget și că nu vor primi bani suplimentari la rectificare. Întrebat dacă vor exista dificultăți în acoperirea salariilor, șeful Casei de Pensii sătmărene a spus că la Satu Mare nu sunt astfel de probleme.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Protest spontan la Casa de Pensii: “Legea salarizării, o mare dezamăgire! Viitorul nu arată deloc bine!”"

  1. sunt alături de voi la acest protest ,va stimez aveti dreptate totală.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre bugetari, Casa Județeană de Pensii
FOTODOCUMENT. S-a terminat raiul bugetarilor?! Probleme cu banii pentru salariile de la stat

Închide