FOTO. Violonistul de aur al Codrului, Ionică Hainal, condus pe ultimul drum


Violonistul sătmărean Ionică Hainal, unul dintre violiniștii de aur ai Țării Codrului, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Alături de familie, l-au însoțit pe Ionică Hainal sute de colegi și prieteni.

Ionică Hainal își va face somnul de veci în cimitirul din satul natal Soconzel, comuna Socond. Un moment emoționant a fost pregătit de foștii colegi și elevi, care i-au cântat pentru ultima oară.

Redacția PresaSM transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Instituțiile de cultură și-au exprimat regretul profund pentru pierderea păstrătorului de tradiții codrenești. Decesul a fost anunțat pe rețelele de socializare și de apropiații violonistului.

“Un mare artist, un mare OM, un coleg și prieten desăvârșit, violonistul Ionică Hainal a plecat dintre cei dragi, lăsându-ne profund îndurerați. Ne-a încântat sufletele cu ceatăra sa, reușind în cei aproape 40 de ani petrecuți la conducerea orchestrei Ansamblului Cununița să lanseze nenumărați tineri care astăzi sunt artiști consacrați. Ne alăturăm familiei Cununița în aceste momente grele pentru Leontina Dorca și Carmen Sas, precum și familiei îndurerate a marelui artist și-l rugăm pe bunul Dumnezeu să-l aibă în pază. Să ne cânți dintre îngeri, prieten drag!”, este mesajul transmis de cei de la Școala de Arte.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Violonistul de aur al Codrului, Ionică Hainal, condus pe ultimul drum"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre folclor, Liceul de Arta Aurel Popp, Școala de Arte
VIDEOREPORTAJ. Sătmareanul care salvează folclorul moțesc din județul Satu Mare

Închide