FOTOGALERIE. Balcoane construite pe ”piloni” la un bloc în Satu Mare. Imagini ireale!

Imagini ireale surprinse de reporterii PresaSM în municipiul Satu Mare. Mai exact, la bloc situat pe strada Vasile Lucaciu. Mai mulți locatari și-au construit balcoane până la etajul al doilea, pe partea exterioară a blocului. Dar nu oricum, ci pe niște piloni!

La ”parter” nu este construit nimic, decât la ”etajele” superioare, respectiv primul și al doilea nivel. Nu putem să nu ne întrebăm dacă acea construcție are autorizație. În mod normal, așa ceva nu s-ar putea autoriza.

Contactat telefonic, administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a declarat că va trimite la fața locului inspectorii Biroului Disciplină în Construcții pentru a vedea dacă acele construcții dețin toate aprobările.

Legea prevede posibilitatea de a se construi balcoane singulare în special la parter, cu respectarea unor condiții stricte. În primul rând, oamenii trebuie să ştie că nu se autorizează decât balcoanele care respectă profilul celor construite deasupra, la etajele superioare. Dacă noua construcţie este mai mare decât celelalte balcoane din bloc, aceasta are toate şansele să fie demolată. Pentru autorizaţia de construire, în primul rând trebuie obţinut certificatul de urbanism de la primărie. Ori în astfel de cazuri pare aproape imposibil de obținut.

2 Comments on "FOTOGALERIE. Balcoane construite pe ”piloni” la un bloc în Satu Mare. Imagini ireale!"

 1. Si podul Decebal este construit pe piloni.Si mall-urile cu parcare subterană sunt pe piloni.Ce au pilonii astia?

  View Comment
 2. @Luchian: Pilonii podului, precum și ai altor clădiri se execută în baza unei autorizații de construcție, autorizație emisă de către administrația teritorială pe a cărui rază se află construcția, în urma unui proiect tehnic avizat și aprobat!
  Stâlpii precum și celelalte “anexe gospodărești” SIGUR nu au așa ceva! Nici cel mai banal studiu geotehnic care să certifice că solul permite o supraâncărcare cu o sarcină suplimentară de câteva zeci de tone! Pe urmă, construcția este cât se poate de empirică, fără legături structurale cu celelalte corpuri ale clădirii, ceea ce ar duce la o posibilă deplasare la cel mai mic cutremur!
  Apoi se mai pune problema utilităților, sub construcție trec ceva utilități? De unde știți că nu?!?
  Sunt multe, dar cred că am expus suficiente motive pentru care NU este OK respectiva coșmelie!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Cuiburi de scandalagii, eliminate din centrul Sătmarului! Primăria a demolat case

Închide