FOTOGALERIE. Hotelul Dacia nu se reabilitează, doar se conservă!

În timp ce clădirea Hotelului Dacia a devenit un adăpost pentru oamenii străzii, reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare s-au autosesizat și au chemat de urgență noul proprietar, respectiv reprezentanții companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag.

”Reprezentanții proprietarilor ne-au declarat că în această săptămână vor începe lucrările de conservare a clădirii. De exemplu, acolo unde nu sunt geamuri să se pună un placaj, ceva, ca să nu intre apa”, a declarat Zamfir Danciu pentru PresaSM. 

Cât despre lucrările de reabilitare, acestea în mod cert nu vor începe în acest an.Proprietarul, invitat la discuții…din nou

Reporterii PresaSM au stat de vorbă cu Zamfir Danciu, director executiv la Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare, care a precizat că în urmă cu circa două săptămâni au ajuns în municipiul Satu Mare reprezentanții companiei care deține în proprietate Hotelul Dacia.

”La solicitarea noastră, în urmă cu două săptămâni au ajuns în Satu Mare reprezentanții noului proprietar. I-am solicitat să vină și să demareze lucrările pentru conservarea clădirii, mai ales pe perioada sezonului rece. Au început să cadă din nou diferite elemente de decorațiune. Acum, persoanele împuternicite de proprietar țin legătura sistematic cu instituția noastră, pentru a se lua toate măsurile necesare”, a spus Zamfir Danciu, pentru PresaSM

Nu s-a început procedura

Zamfir Danciu a precizat că încă nu s-a solicitat niciun aviz din partea instituției pe care o reprezintă. Aviz obligatoriu dacă se intenționează să se demareze lucrările.

Chiar și în cazul în care se va depune întreaga documentație, va fi nevoie de o perioadă de câteva luni pentru ca toată documentația să fie aprobată. Asta dacă dosarul depus în vederea obținerii autorizațiilor este bine întocmit. În caz contrar, lucrările nu vor începe nici măcar în acest an.

Istoria unei tranzacții

Reamintim că noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Peste un secol de istorie

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Hotelul Dacia nu se reabilitează, doar se conservă!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Dacia
Imaginea zilei. O Dacia 1300, trasă pe dreapta la New York

Închide