FOTOGALERIE. Încep lucrările la al treilea pod peste Someș, în Satu Mare

Firma Strabag a demarat lucrările de construire al celui de-al treilea pod peste râul Someș, în municipiul Satu Mare. Potrivit informațiilor PresaSM, în prezent se realizează organizarea de șantier. Se îndepărtează vegetația de pe traseu, după care vor fi aduse utilajele și muncitorii în vederea construirii drumului de acces și al podului.

”Până în septembrie se vor realiza bazele pilonilor podului, care se vor vedea deja peste luciul râului Someș. Lucrările vor decurge conform graficului stabilit. Termenul estimativ de finalizare este anul 2023.”, susțin surse avizate pentru PresaSM.  

În acest sens, Thomas Birtel, președintele STRABAG SE, a declarat: ”Proiectul de la Satu Mare este important pentru Strabag, vrem să ne aducem contribuția la dezvoltarea infrastructurii din România!”

Reprezentanții Primăriei Satu Mare au semnat în aprilie 2020 contractul pentru execuția lucrărilor de construire a celui de-al treilea pod peste Someș, care va fi amplasat pe strada Ștrandului, în municipiul Satu Mare. Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

 

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea Pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viaducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

FOTO: Alexandru Cosma

1 Comment on "FOTOGALERIE. Încep lucrările la al treilea pod peste Someș, în Satu Mare"

  1. Ce se vede în imagini lângă porțiunea decopertată este o linie electrică de medie tensiune?! Și se lufrează la nici doi metri de linie?! Interesant!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod
Strabag a anunțat începerea lucrărilor la al treilea pod peste Someș, în Satu Mare

Închide