FOTO/VIDEO. Greviștii de la Electrolux, cu lacrimi în ochi: ”2 lei/oră, mai puțin decât câștigă un cerșetor”

Greva de la Electrolux, în care 420 de muncitori protestează de câteva zile, are scene dramatice. Muncitorii se simt atât de nedreptățiți de actuala conducere a societății încât astăzi au avut lacrimi în ochi. Bărbați în toată firea, dar și femei care muncesc de o viață în fabrică, nu și-au putut stăpânii emoțiile. Oamenii spun că nu cer nimic altceva decât drepturile care li se cuvin, iar durerea este cu atât mai mare – spun aceștia – cu cât au pus suflet în această unitate de producție.

Sindicaliștii din mai multe județe ale țării au fost prezenți astăzi la Satu Mare, în semn de solidaritate. Aceștia au observat accentele dramatice ale protestului. Bărbați și femei cu lacrimi în ochi și cu inima în dinți. Cu buzele tremurând de emoție, cu gândul la soarta copiilor de acasă. Măcinați de grija zilei de mâine și mâniați de modul în care sunt tratați de către cei din conducerea Electrolux.

Din acest motiv, mai mulți lideri sindicali din țară au decis să rămână în continuare alături de muncitorii de la Electrolux. Mihai Bărbulescu – secretar Cartel Alfa – a precizat că muncitorii cer cu mult mai puțin decât câștigă un cerșetor la colț de stradă.

”Pentru că azi am văzut lacrimi în ochii unor oameni, da, la propriu, lacrimi, am decis împreună cu filialele CNS Cartel ALFA, Gorj și Caraș-Severin ca și mâine să rămânem alături de ei. Și pentru că aceste lacrimi vin din tărâmul unor cerințe juste, e cert că în susținerea lor vom fi nevoiți să luăm decizii radicale. Știți care e prețul acestei mișcări, care va reforma sistemul sindical din România! 2 lei pe oră, mai puțin decât câștigă un cerșetor! Acesta este impulsul care determină susținerea angajaților de la Electrolux Satu Mare! Acești oameni cer 2 (doi) lei pe oră în condiția în care sucursala Satu Mare a înregistrat un profit de până la 5 ori mai mare decât orice sucursală a Electrolux din Europa, iar salariile sunt mai mici de până la 10 ori decât a angajaților companiei din alte țări europene!”, a spus Bărbulescu.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Greviștii de la Electrolux, cu lacrimi în ochi: ”2 lei/oră, mai puțin decât câștigă un cerșetor”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO. Vin oameni din țară la protestele din Satu Mare. Greva ia amploare!

Închide