FOTO/VIDEO. Prima săptămână de grevă la Electrolux: Sindicaliștii vor sesiza Inspecția Muncii


O parte a angajaților Electrolux se află în grevă de cinci zile. Angajații au promis că vor rămâne în stradă, până când conducerea fabricii le va oferi majorările salariale solicitate.

O parte dintre salariații Electrolux sunt în grevă de cinci zile. Aceștia, împreună cu liderii de sindicat s-au adunat vineri dimineața în fața fabricii și au reiterat faptul că nu vor reîncepe producția până când nu le vor fi oferite majorările salariale.

Și ultimele negocieri cu cei din conducerea companiei au eșuat. Sindicaliștii și salariații nu vrut să accepte oferta acestora.

O întâlnire va avea loc în cursul zilei cu Prefectul județului și conducerea ITM. Sorin Faur, liderul Sindicatului “Samus”, a spus că va solicita verificări de la ITM să vadă dacă compania respectă legislația în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă.

Sindicaliștii spun că angajații nu au primit tichetele de masă pentru luna februarie, doar cele din ianuarie. Pentru asta, spun liderii de sindicat, vor sesiza Inspecția Muncii.

Angajații au solicitat creșterea cu doi lei a sumei cu care sunt plătiți pe oră. Potrivit liderilor de sindicat, asta înseamnă o cheltuială de aproximativ trei euro în plus pe zi pentru fiecare salariat. Conducerea companiei a oferit 1 euro, au spus cei de la sindicat.

Sindicaliștii au dat citire și mesajelor pe care le-au primit de la colegii din țară.

Sindicaliștii i-au îndemnat pe greviși să dea dovadă de solidaritate și să nu se dea bătuți.

Greviștii au solicitat, la fel ca și în zilele precedente, demisia conducerii de la Satu Mare.

Mai mulți salariați de la alte secții s-au alăturat greviștilor. Pentru gestul lor de solidaritate, ei au fost lăudați de colegi.

Angajații sătmăreni, susținuți de colegii din țară

Ieri, sindicaliștii au dat citire unei scrisori pe care o vor trimite Ambasadei Suediei și conducerii suedeze a companiei. În ea, sindicaliștii se plâng nu doar de veniturile mici, ci și de condițiile de muncă.

În cursul celor cinci zile de grevă, alături de sătmăreni au fost și lideri de sindicat din alte orașe ale țării. Ei și-au exprimat solidaritatea cu salariații Electrolux și au promis sprijin pentru eventuale alte acțiuni pe care aceștia le vor întreprinde. De asemenea, ei au specificat faptul că sătmărenii au devenit un model și pentru angajații altor companii din România.

Greviștii au promis că vor continua acțiunile de protest și săptămâna următoare.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Prima săptămână de grevă la Electrolux: Sindicaliștii vor sesiza Inspecția Muncii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
FOTO/VIDEO. Greva la Electrolux continuă. Scrisoare către suedezi. Muncitorii români cer să fie respectați

Închide