Negocieri la Transurban. Primăria oferă majorări de salarii. Greva ar putea continua


O primă rundă de negocieri a avut loc între angajații Transurban, care au intrat luni în grevă spontană și autorități. Salariaților li s-a propus o creștere de 300 de lei. Sindicaliștii nu au spus dacă mâine vor circula sau nu autobuzele. 

Conducerea Transurban SA Satu Mare și primarul Gabor Kereskenyi au discutat luni cu reprezentanții sindicaliștilor. Autoritățile au venit și cu o nouă ofertă, o creștere a salariilor cu 300 de lei.

“Sindicaliștii au anunțat că vor da un răspuns a doua zi, la ora 4:00, refuzând să anunțe dacă autubuzele vor circula marți, între orele 5:00 și 7:00. Sindicaliștii au fost avertizați că greva făcută luni, între orele 5:00-7:00 este ilegală și vor suporta pagubele produse societății”, transmite conducerea Transurban.

Societatea mai precizează și că salariile au fost majorate în limita posibilităților.

“Societatea noastră a majorat salariile anual, în limita posibilităților financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaților au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creștere de 200 lei, în 2017 creștere de 300 lei, în 2018 creștere de 400 lei”, mai spune societatea.

Autoritățile au cerut sindicaliștilor să țină cont și de necesitățile călătorilor.

“Sindicaliștilor li s-a amintit faptul că în ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1308 lei în 2016 la 2560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de muncă în week-end (100%) și tichete de masă. Motiv pentru care respectul pentru călători ar trebui să fie pe măsură!”, au conchis autoritățile.1 Comment on "Negocieri la Transurban. Primăria oferă majorări de salarii. Greva ar putea continua"

  1. Sunt dezamagita, vreau despagubiri pentru astea doua zile, daca n-ai bilet platesti amenda de 10 ori biletul, eu am abonament platiti in avans , sa se gaseasca o modalitate de a compensa aceste doua zile sau cate or mai fii !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre grevă, Kereskenyi Gabor
Zeci de bătrâni săraci, imobilizați la pat, vor primi o masă caldă la domiciliu

Închide