PresaSM Știri din Satu Mare

Top Menu

  • Contact

Main Menu

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Szatmári Hírek
  • Life
  • Editorial
  • Contact

logo

Header Banner
Header Banner

PresaSM Știri din Satu Mare

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Szatmári Hírek
  • Life
  • Editorial
Locale
Home›Locale›FOTO/VIDEO. Incendiul de la Moftin nu se poate stinge! Vin specialiști din Canada

FOTO/VIDEO. Incendiul de la Moftin nu se poate stinge! Vin specialiști din Canada

By PresaSM
decembrie 18, 2017
682
6

Surse au declarat pentru PresaSM că incendiul de la sonda din Moftinu Mare nu se poate stinge. Dacă s-ar lichida ar exista pericolul acumulării unor pungi de gaze în atmosferă și, implicit, un pericol real de explozie. În acest sens, pompierii doar monitorizează situația.

Potrivit acelorași surse, mâine, în jurul orei 17.00, vor ajunge la Satu Mare echipe specializate în astfel de intervenții din Canada, care vor coordona eforturile de lichidare a incendiului și de securizare a întregii zone.



Ce spun POMPIERII:
”În data de 18.12 a.c. la ora 01:35, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare. În prima fază, la fața locului s-au deplasat 32 de subofițeri și 5 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje medicale cu ambulanțe SMURD, pregătite să acorde îngrijiri medicale în caz de necesitate.

Ulterior, s-a luat decizia trimiterii în sprijin și a altor forțe și mijloace din județele învecinate, după cum urmează: din cadrul ISU Bihor – opt autospeciale cu 27 de pompieri, respectiv din cadrul ISU Maramureș – două autospeciale cu 10 pompieri.

Din momentul sosirii forțelor de intervenție și până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenței pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenție post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, de experți canadieni solicitați în sprijin de către societatea deținătoare a sondei afectate.

În prezent,o mare parte din forțele de intervenție au fost retrase, la fața locului rămânând 13 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare cu patru autospeciale de stingere, misiunea acestora fiind cea de a asigura zona, până la declanșarea intervenției de stingere. Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor sau la alte construcții”.

Reprezentanții companiei poloneze Serinus Energy explică faptul că valva de protecție, mecanismul menit să prevină scurgerile de gaze, era în curs de a fi instalată la sonda de la Moftinu Mare, în momentul în care a izbucnit un incendiu în noaptea de duminică, 17 spre azi, 18 decembrie.

„În timpul unei operațiuni de rutină de pregătire a sondei Moftinu 1001 pentru intrarea în producție a avut loc o eliberare neașteptată de gaze, care ulterior a luat foc. Compania era în curs de scoatere din suspensie a sondei, înainte de demararea producției. La momentul incidentului, valva de protecție (Blow-out Preventer – “BOP”) era în curs de a fi instalată la capul sondei. Platforma sondei a fost evacuată și securizată, iar întreg personalul companiei și al contractorilor este în siguranță și nu a suferit răni”, transmite Serinus Energy.




Tagspompieri
Previous Article

FOTOGALERIE. Accident grav, cu două victime. A ...

Next Article

FOTOGALERIE. Mai multe mașini au ”parcat” în ...


ARTICOLE SIMILARE

  • Locale

    FOTO/VIDEO. Pompierii au stabilit cauza incendiului din Cartierul Micro 16. Proprietarul, la Urgență

    august 27, 2020
    By PresaSM
  • Locale

    FOTO. Acțiune de salvare de la înălțime a pompierilor sătmăreni (S)

    ianuarie 24, 2018
    By PresaSM
  • Locale

    FOTOGALERIE. Pericol în centrul vechi al municipiului Satu Mare. Intervin pompierii

    iunie 6, 2018
    By PresaSM
  • Locale

    VIDEO. Incendiu la o pizzerie din Carei. Clienții, scoși din local

    iunie 16, 2018
    By PresaSM
  • LocaleTop News

    FOTOGALERIE. Foc pus intenționat la Catedrala Ortodoxă din Satu Mare. Lidl, la un pas să ia foc

    ianuarie 25, 2020
    By PresaSM
  • Locale

    FOTO/VIDEO. Autoturism de teren făcut scrum. Pagube însemnate

    septembrie 4, 2018
    By PresaSM

6 comments

  1. Titi 18 decembrie, 2017 at 14:09

    Poate nu vrea gazul romanesc sa fie exploatat de straini. Noi de ce nu suntem in stare? Trebuie sa o faca polonezii si canadienii? E momentul sa amintiti si ca romanii nu vad nici un ban din gazul lor, cel putin localnicii. M-ar interesa care e castigul Romaniei din aceasta concesionare sau ce o fi ?! Si apoi mai e o intrebare? La ce distanta e „exploatarea” de rezervatia naturala de interes national „Helesteele de la Moftinu” ? Nu e nici o suspiciune de poluare? Intreb si eu. Sunt convins ca avizele sunt beton.

    View Comment
  2. gogulescu 19 decembrie, 2017 at 08:26

    Dece nu cheama specialisti din Ungaria , au scule ,experienta ,tehnologie inventata de ei , au fost si in Irak la stingerea sondelor .Sunt 2 sasiuri de tank cu cate 2 motoare de MIG ,care in fata jetului baga si apa pulverizata care in combinatie cu gazele arse care sufoca focul sting repede incendiul.Se poate cauta pe net,youtube : Big Wind

    View Comment
  3. pompilica 19 decembrie, 2017 at 20:21

    gogulescule, au fost si romani la stingerea sondelor in Irak. turbojet (asa se numeste masinaria despre care vorbesti tu) avem si noi, dar petrolul vezi pe unde curge, se poate capta in bazine, etc. pe cand gazul este altceva, i-l duce vantul, se acumuleaza in locuri joase, etc. Daca vrei sa ai cultura generala si sa nu mai vorbesti prostii, este o carte de prin anii 1980 scrisa de un colonel, Balulescu, pe care daca o citesti intelegi ceva.

    View Comment
  4. Lulu 20 decembrie, 2017 at 16:52

    Pompilica stie ce vorbeste! Felicitari, asa e! Primii care au inventat tehnologia asta au fost romanii in Iraq si apoi americanii si dupa ei ungurii! Intr-adevar e vorba despre un turbojet. Stiu romani care au lucrat la stingerea sondelor din Iraq si pot confirma cele spuse de pompilica…..gogulescu vorbeste din „auzite”

    View Comment
  5. gogulescu 21 decembrie, 2017 at 09:16

    @ pompipica .lulu : si unde este tehnologia , ca in romanika nimic nu functioneaza ,romanii in Irak au fost ca simpli muncitori la stins , ungurii si-au dus tehnologia si au facut treaba , au fost felicitati de americani .
    Unde este scula romaneasca si specialistii , vad ca se aduc tot felul de straini ,ca deh e jena mare sa ceri ajutor tocmai de la unguri….
    apropo ,in 2019 ungurii depasesc Austria la reteaua de autostrazi…..

    View Comment
  6. Ingineru 21 decembrie, 2017 at 11:21

    Americanii folosesc total alta tehnologie ,fac o explozie controlata al carei suflu stinge focul ,e nevoie de mai multe incercari .Focul trebuie stins ca sa se poata monta capul de sonda ca are un robinet si pe urma se inchide .

    View Comment

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

SIGUR TE-AR PUTEA INTERESA

  • Locale

    FOTO. Acciden rutier în sensul de pe Drumul Careiului. BMW în stâlp!

  • LocaleTop News

    VIDEO. Mascații de la Poliția Satu Mare, descinderi la zeci de adrese ale mafiei lemnului

  • Locale

    FOTO/VIDEO. Dezinsecție cu avionul în municipiul Satu Mare. Scăpăm de țânțari



© Copyright 2016-2022 PresaSM.ro. Toate drepturile rezervate.
Creat de ottoweb