FOTO/VIDEO. Începe Festivalul Berii în Satu Mare! Program OFICIAL și multe premii!

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial a fost făcut public iar organizatorii promit multe permii amatorilor de bere. 

Satu Mare striga Beerfest! Vineri și sâmbătă, 10-11 august 2018, sătmărenii se vor putea bucura în Piata 25 Octombrie de bere artizanală, muzică pentru toate gusturile, tombolă și premii garantate. Evenimentul este susținut de Samburger, HAB, Transilvania Beer, AquaVia, Ave si Primăria Satu Mare.

Organizatorii își propun să adune toți iubitorii de bere pe platoul din Piața 25 Octombrie. Consumul de bere artizanală este un trend nou în România care cucerește din ce în ce mai mulți adepți. Evenimentul își propune să creeze un cadru plăcut în care degustările de bere artizanală locală să fie elementul principal de atracție.

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Bere Transilvania la Satu Mare. SamMills reînvie tradiția berii, nu doar în județul Satu Mare. Berea Transilvania va fi unică în România. PresaSM a trecut pragul fabricii de bere din municipiul Satu Mare. 

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Festivalul Berii în Satu Mare. Programul oficial

Adrian Handrău – reprezentantul firmei – a spus că berea Transilvania va fi unicat în România. Și asta pentru că procesul de fermentare durează 30 de zile, spre deosebire de alte beri, ale căror fermentare este forțată de la trei și până la 14 zile.

Bere Transilvania la Satu Mare, și blondă și neagră

Ceea ce înseamnă că nu veți avea dureri de cap, iar consumatorii nu se vor balona (dioxidul de carbon fiind obținut natural). Rețeta este una veche, datând din secolul XVII, desăvârșită de preoții Franciscani.

”Berea noastră nu are aditivi și nici conservanți. Totul este natural”, a spus Adrian Handrău.

Ioan Bercean – unul dintre patronii SamMills – a precizat că scopul înființării acestei fabrici îl reprezintă reînvierea tradiției de producere a berii în județul Satu Mare.

”Reînviem activitatea de producere a berii la vechea fabrică din Satu Mare. Avem tehnologie modernă. Totul este retehnologizat. Este păcat ca în Satu Mare să nu existe o fabrică de bere. Scopul nostru nu este unul de a produce neapărat profit, ci de a reînvia această tradiție”, a spus Ioan Bercean.

Pe lângă berea ”Transilvania”, în Satu Mare se vor produce și alte sortimente, precum ”HAB” sau ”Samburger”.

 

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Începe Festivalul Berii în Satu Mare! Program OFICIAL și multe premii!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Festival Bere Satu Mare
Bere Transilvania la Satu Mare
FOTO/VIDEO Cum se produce Berea Transilvania, de înaltă calitate, la Satu Mare

Închide