FOTO/VIDEO. La mulți ani, România! Sătmărenii sărbătoresc Marea Unire

Sătmărenii s-au bucurat de vremea frumoasă de început de iarnă și au ieșit în număr mare pentru a sărbători 1 Decembrie în zona centrală a municipiului Satu Mare. Autoritățile au depus coroane de flori la statuile personalităților istorice, dar cel mai așteptat moment al zilei rămâne parada militară.

Sute de sătmăreni nu s-au lăsat descurajați de soarele cu dinți și au preferat să celebreze Ziua Națională a României împreună, în zona centrală a municipiului Satu Mare.


FOTO/VIDEO. Parada miliară de 1 Decembrie, cel mai așteptat moment


Depunerile de coroane au început încă de la ora 11:30, când autoritățile i-au omagiat pe Avram Iancu, I.C.Brătianu, Iuliu Maniu și pe soldații căzuți pe fronturile patriei.

Evenimentul principal a avut loc în fața statuii dr. Vasile Lucaciu din Piața Libertății. Parcul central al municipiului a fost plin de sătmărenii veniți să participle la ceremonialul religios și militar.

S-a intonat Imnul de Stat, s-a dat onorul, s-a săvârșit slujba de pompenire, iar după o alocuțiune despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, cei prezenți au depus, rând pe rând, coroanele de flori.

Cel mai așteptat moment al zilei este parada militară și cea a portului popular. Copii sunt așteptați să  ocupe rândurile din față pentru a vedea cadrele militare care vor bate pasul de defilare în Piața Libertății.

Distracția va continua cu spectacole folclorice și folk, atât la Casa de Cultură a Sindicatelor, cât și pe scena amplasată pe pasajul Corneliu Coposu. La ceas de seară, sătmărenii sunt așteptați la un recital Bere Gratis, iar suita evenimentelor dedicate Marii Uniri se va încheia cu un concert la Filarmonica “Dinu Lipatti”.

Program 1 Decembrie 2019 Satu Mare

14:30 Spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor

Program folk: Felician Pop, Adrian Lupescu, George Negrea

Program folcloric: Diana Cârlig, Ionuţ Bledea, Petrică Mureşan, Maria Tripon cu ceteraşii din Oaș, Marian Buzilă, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene” cu soliştii: Darius Câmpean, Liliana Bota şi Bogdan Bota, Ansamblul Folcloric „Cununița” cu Leontina Dorca și Maria Carmen Sas

17:00 Retragere cu torţe

17:30 Concerte pe scena din Pasajul Coposu

Recital de muzică folk cu Roxana Gheorghiu şi Loredana Morar, Sorin Bălaj & Radu Lup

18:00 Concert Bere Gratis

18:30 Concert de Ziua Naţională, susținut de orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” în colaborare cu Corala “Arhanghelii”, în sala Filarmoncii Dinu LipattiFii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. La mulți ani, România! Sătmărenii sărbătoresc Marea Unire"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre 1 Decembrie
Kereskényi Gabor: “Aici, ACASĂ, în SATU MARE, să lăsăm deoparte tot ce ne separă”

Închide