FOTO/VIDEO. Lovitură totală! Răzvan Rentea, dat în judecată de propria familie

Răzvan Rentea, primele declarații la procesRăzvan Rentea, primele declarații la proces

Cristina B., fiica celor trei victime ucise la Apa, Gheorghe și Niculina Rentea, respectiv Viorica Apan, a depus astăzi, la Tribunalul Satu Mare, o cerere prin care s-a constituit parte civilă în procesul penal în care este judecat tocmai fratele său, Răzvan Rentea, inculpat pentru uciderea părinților și a bunicii. Mai exact, îi cere fratelui său să plătească suma de 300.000 de lei, cu titlul de daune morale.

”Înțelegem să depunem o cerere de a participa în această cauză în calitate de persoană vătămată constituită parte civilă. Am formulat poziția detaliată în scris”, a spus avocatul Cristinei B. Avocatul a precizat că întreaga sumă va fi donată unei cauze caritabile. 

Cererea a fost încuviințată astăzi, de către judecătorul cauzei, la Tribunalul Satu Mare. Acolo unde a început procesul triplei crime de la Apa.

”Apreciez că drepturile pe care le aveți în calitate de persoană vătămată prevalează în fața celorlalte drepturi pe care le aveți în calitate de martor”, a opinat judecătorul de caz, care a încuviințat cererea.

Răzvan Mircea Rentea a precizat că nu are de unde să plătească această sumă în cazul în care va fi găsit vinovat. Acesta s-a mai plâns că nu își permite niciun avocat, având un apărător din oficiu.

Reamintim că la termenul de astăzi s-au prezentat și mai mulți membri ai familiei sale, însoțiți de avocați.

Rentea i-a spus judecătorului de caz că nu și-a omorât familia. Acesta a spus că după ora 20.00, când a părăsit casa părintească, părinții și bunica ar fi fost in viață. Rentea a spus că a urcat să se schimbe la etajul casei, iar mai apoi a plecat spre municipiul Satu Mare.

Acesta a invocat în apărarea sa faptul că a lăsat mașina tatălui într-o anumită poziție în curtea casei. A doua zi aceasta ar fi fost găsită în altă poziție. Acesta susține că un posibil autor ar fi un bărbat de etnie rromă, care ar fi fost la domiciliul părinților.

Rentea a mai spus că nu avea cum să îl omoare pe tatăl său fără ca acesta să nu îl vadă, dată fiind topografia casei. Mai exact, distanța mare dintre ieșirea din casă și locul în care a fost ucis.

Procurorul de caz l-a întrebat de ce și-a schimbat des declarațiile. Rentea a spus că ar fi fost făcute presiuni asupra lui.

Declarațiile rudelor

Sora lui Mircea Rentea a declarat că nu a putut să creadă că fratele ei ar fi putut face așa ceva. Dar după ce polițiștii i-au arătat probele, aceasta a intrat în stare de șoc. Sora se pare că nu mai crede în nevinovăția lui.

”Nu l-am suspectat nicio clipă. Chiar ne gândeam la tot felul de scenarii cu privire la ce s-a putut întâmpla. Am crezut la un moment dat că ar fi spus în anumite medii că părinții mei ar fi avut sume mari de bani și cineva le-ar fi făcut rău. Eu l-am întrebat pe Răzvan de mai multe ori ce s-a întâmplat, dar ne-a spus că el nu știe. Dar niciodată nu mi-a spus că el ar fi dus-o acasă pe mama. Eu am aflat asta doar după ce a fost reținut. Și multe alte lucruri care m-au șocat”, a povestit femeia.

Sora lui Mircea Rentea a dat niște detalii absolut șocante despre probele fotografice pe care i le-au prezentat polițiștii, respectiv bucăți despicate de craniu și creier ale victimelor.

Cristina B. a precizat în fața instanței că l-a simțit pe Răzvan Rentea extrem de agitat, invârtind mereu telefonul în mână.

”Nu plângea. Era ca o stană de piatră. Nu reușea să stea cu noi la masă mai mult de 10 minute. I-am spus să nu stea singur, să vină la socrii mei. A refuzat”, spune Cristina B.

În final, Răzvan Rentea a cerut instanței punerea sa sub control judiciar sau arest la domiciliu, precizând că nu ar fi probe evidente împotriva sa. ”Eu sunt ținut pe arest de 6 luni de zile. Am fost dus la la Satu Mare la Oradea. Sunt nevinovat. Mi s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție. M-am îmbolnăvit. Asta e justiția noastră?”, a declarat Rentea în fața judecătorului.

Judecătorii urmează să decidă astăzi dacă Rentea rămâne după gratii.

PresaSM a transmis informații din sala de judecată. Filmările de pe hol au fost aprobate spre difuzare de către conducerea Tribunalului Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Lovitură totală! Răzvan Rentea, dat în judecată de propria familie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Răzvan Rentea, primele declarații la proces
FOTO/VIDEO. Răzvan Rentea a făcut primele declarații în procesul triplei crimei de la Apa

Închide