FOTO/VIDEO. ”Minunile” din Satu Mare. Stâlpi în mijlocul centurii municipiului


Pe centura municipiului Satu Mare lucrările se realizează în ritm alert. O mare piedică o reprezintă, totuși, utilitățile nerelocate. Aceeași stâlpi de curent sau conducte de gaz ce blocau continuarea lucrărilor anul trecut le blochează și astăzi.

Finalizarea sectorului sudic dintre DN19A și DN19 depinde exclusiv de relocarea unor stâlpi de curent, iar finalizarea unor structuri pe sectorul nordic este de asemenea mult întârziată de relocări similare.

”Solicităm CNAIR să se implice mult mai profesionist decât până acum în soluționarea acestor blocaje birocratice care riscă să împingă finalizarea proiectului după anul 2021. Nu în ultimul rând solicităm recepționarea parțială până la finalul acestui an a celui mai avansat sector al proiectului dintre DN19 și DN19A ce conține și pasajul peste râul Someș. Acest proiect de aproximativ 20 km lungime și un cost de peste 300 de milioane de lei a fost contractat în 2015, însă lucrările au demarat abia în 2018”, spun activiștii de la Pro Infrastructură.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie. Obiectivul în lungime de 19,54 km ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,50% în condițiile în care stadiul plăților este de 53,54%.1 Comment on "FOTO/VIDEO. ”Minunile” din Satu Mare. Stâlpi în mijlocul centurii municipiului"

  1. Seven Wonders | iulie 28, 2020 at 16:35 |

    Nici cu sicana pierduta pe tronsonul Satmarel – Parcul Industrial nu mi rusine. Chiar merita un loc in topul Minunilor. Oare cine ii preafericitul expropriat?

    Oricum se vede ca au fost bine platiti cei de la ONG. Dihania de inalta tensiune din dreptul Parcului Industrial si fix in mijlocul soselei au taiat-o la montaj. BRAVO! Va meritati bani pana la ultimul cent.

    P.S In TOP mai intra si badogul nevopsit.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTO/VIDEO. Avem pod peste Someș, în Satu Mare! Se va circula în acest an

Închide