FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni, la ceremonia Papei de beatificare a martirilor, pe Câmpia Libertății

Mai mulți sătmăreni participă la ceremonia de la Blaj, ultima oprire a Suveranului Pontif în vizita sa în România. Șapte episcopi greco-catolici martiri sunt beatificați, iar autoritățile s-au pregătit pentru primiriea a peste 100.000 de pelerini.

Mai mulți sătmăreni au pornit în peleirnaj spre Câmpia Libertății din Blaj, acolo unde Suveranul Pontif oficiază ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici.

Încă înainte de sosirea Papei Francisc, aproximativ 40.000 de persoane se aflau pe Câmpia Libertății, iar mulți au sosit încă de la primele ore grație efoturilor depuse de parohiile greco-catolice din Ardeal.

Fie că au ajuns la Blaj cu congregațiile lor sau pe cont propriu, sătmărenii au postat și pe Facebook imagini de la eveniment. Alături de credincioși au fost și preoții greco-catolici din Satu Mare.

În luna martie, Papa Francisc a semnat pentru beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici: Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Alexandru Rusu, Tit Liviu Chinezu și Iuliu Hossu. Recunoașterea martiriului celor șapte, torturați și decedați ” din ură față de credință”, a durat aproximativ un sfert de secol. Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu și Alexandru Rusu au murit în închisoare. Vasile Aftenie, Ioan Bălan şi Iuliu Hossu, care au supraviețuit încarcerării la Sighet, au fost înmormântați de Securitate.

Tot sub pontificatul Papei Francisc, în 2013, a fost beatificat și monseniorul Vladimir Ghika, mort la Jilava după doi ani de încarcerare și tortură.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni, la ceremonia Papei de beatificare a martirilor, pe Câmpia Libertății"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Papa Francisc
FOTO/VIDEO. Papa Francisc poartă veșmântul creat de o sătmăreancă, în fața a 80.000 de oameni

Închide