HARTĂ. Satu Mare pregătește investiții de peste 100 milioane euro în drumuri


Noua strategie a Regiunii Nord-Vest pentru perioada 2021 – 2027 prevede proiecte de infrastructură de peste o sută de milioane de euro pentru județul nostru. Satu Mare se află pe locul trei în regiune la reabilitarea drumurilor existente și pe locul patru la realizarea de drumuri noi. 

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a prezentat în cadrul unei întâlnirii de la Cluj proiectele de infrastructură care se află în pregătire pentru perioada 2021-2027. Potrivit documentelor prezentate, județul Satu Mare ar urma să investească peste 100 de milioane de euro în modernizarea drumurilor existente, dar și în realizarea de drumuri noi.

Cele mai multe proiecte, dar și cei mai mulți bani vor merge către județul Bihor, asta dacă vorbim de reabilitări de drumuri și către Bistrița-Năsăud, în cazul realizării de noi șosele.

Pentru Satu Mare, perioada următoare de finanțare ar trebui să aducă cel puțin 89,9 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor deja existente, circa 140 de km ar urma să intre în modernizare. În ceea ce privește drumurile noi, autoritățile vor investiții de 60 de milioane de euro, adică aproximativ 40 km de șosele noi.

Proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere vor fi asumate, potrivit prezentării, de către Consiliul Județean Satu Mare.

Cifrele înaintate sunt doar propuneri, rămâne de văzut dacă autoritățile județene vor și reuși să desfășoare toate proiectele pe care și le-au propus.3 Comments on "HARTĂ. Satu Mare pregătește investiții de peste 100 milioane euro în drumuri"

 1. Ultimul banc!, faina minciuna!

  View Comment
 2. Hai să fim mai optimisti

  View Comment
 3. @X, doar să citez din campania pentru alegerile generale din 2008.
  PSD: “Dacă ne votați pe noi vom face în 4 ani 820 km autostradă!”
  PDL:”Nuuuu! Dacă ne votați pe noi vom face în 4 ani 1000 km autostradă!”
  Apoi au format împreună chiar dacă doar pentru 1 an maaaarele guvern de coaliție:”guvernul meu” -citat din Băse.
  Nu te supăra dar oamenii sunt sătuli până peste cap de astfel de povești nemuritoare. Acele fonduri cred că sunt inexistente sau blocate în momentul de față. Eu tind să cred că încă nu s-a născut muncitorul care va produce fondurile necesare. Cel care va lucra pe șantier încă nu este nici măcar în “proiectul” ăla vestit de 9 luni. Cu promisiunile e plin padlașul (podul casei). Tu de mine poți visa în continuare. Nu costă nimic.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, infrastructură rutieră, Județul Satu Mare
Se vrea un nou punct de trecere spre Ucraina, la Tarna Mare. Un milion de euro, investiția

Închide