Lucrările pentru renovarea hotelului Dacia, scoase la licitație de proprietar, spun autoritățile

Proprietarul hotelului “Dacia” a înștiințat autoritățile sătmărene cu privire la faptul că au scos la licitație lucrările de reabilitare. Între  timp, proprietarii s-au preocupat de finalizarea lucrărilor care vizau infiltrațiile de apă, mai spun autoritățile. 

Proprietarii hotelului “Dacia” au scos la licitație lucrările de reabilitare. Autoritățile sătmărene au fost informate la data limită la care proprietarul trebuia să prezinte proiectul pentru renovarea edificiului istoric.

“La data limită la care trebuiau să prezinte proiectul de reabilitare, proprietarii ne-au adus în vedere că s-au licitat lucrările de reabilitare. Între timp au mai rezolvat și alte probleme cu infiltarțiile de apă, lucrări pe care le-am solicitat noi, să fie efectuate în regim de urgență,” a declarat  pentru PresaSm Zamfir Danciu, directorul Direcției Județene pentru Cultură.

Proprietarii au fost somați ca, până la data de 20 mai, să prezintă autorităților sătmărene abilitate proiectul de renovare. O neconformare ar fi adus cu sine amenzi cuprinse între  4.000 și 8.000 de lei. 

Până la începutul lunii mai, proprietarii trebuiau să se asigure și cu privire la rezolvarea problemelor apărute în subsolul clădirii. O conductă spartă a dus la acumulări de apă în beci, explicau atunci autoritățile.

Noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

1 Comment on "Lucrările pentru renovarea hotelului Dacia, scoase la licitație de proprietar, spun autoritățile"

  1. anlauf felicia | august 12, 2019 at 20:31 |

    pe vremea cind eram in Satu Mare acel Hotel era un lux.Era comunismul l-a putere.Rusine.M-a doare sufletul.Deschideti ochii.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Județeană de Cultură, Hotelul Dacia
Ultimatum pentru proprietarii Hotelului Dacia. Firma din Ungaria, amenințată cu amenzi

Închide