Ultimatum pentru proprietarii Hotelului Dacia. Firma din Ungaria, amenințată cu amenzi

După ce a dat dovadă de multă înțelegere până în prezent, reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare le-au transmis un ultimatum noilor proprietari ai Hotelului Dacia. Aceștia au termen ca până pe data de 20 mai 2019 să prezinte proiectul pentru reabilitarea clădirii.

Dacă partea maghiară nu se va conforma, riscă amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei. Până în prezent s-au făcut lucrări de conservare pe timp de iarnă, respectiv măsuri de punere în siguranță a imobilului.

”În data de 5 aprilie am fost la fața locului, împreună cu reprezentanții firmei maghiare, și am constatat că a curs apă în beci de la o conductă spartă. Le-am dat termen până în data de 7 mai să rezolve această problemă, respectiv până în data de 20 mai să prezinte documentația”, a declarat – pentru PresaSM – Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene pentru Cultură.  

Reamintim faptul că primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a precizat că le-a solicitat noilor proprietari să respecte destinația inițială a clădirii, respectiv cel de restaurant și de hotel.

Reamintim că noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

2 Comments on "Ultimatum pentru proprietarii Hotelului Dacia. Firma din Ungaria, amenințată cu amenzi"

  1. Hotelul trebuie declarat monument istoric si trecut in patrimoniul statului roman

    View Comment
  2. Este monunent istoric! A fost al statului dar cum s-a încălcat legea ca să se vândă unui privat???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre hotel Dacia, Hotelul Dacia, Primăria Satu Mare
FOTO/VIDEO. Armata Română a reintrat în Satu Mare. Paradă militară de amploare, cu avioane și elicoptere

Închide