FOTO. Big Brother la Satu Mare. Polițiștii locali, dotați cu body-cam-uri

Acțiunile polițiștilor locali sătmăreni se vor filma. Angajații au fost dotați cu camere de tip “body cam”. Ele vor fi utilizate pentru acțiunile de pe teren, anunță autoritățile. 

Începând de marți, 17 decembrie, 20 de camere audio-video de tip „body cam” au intrat în dotarea Poliției locale Satu Mare.

Acestea vor fi utilizate de către polițiștii locali aflați în teren pentru înregistrarea mai multor categorii de acțiuni, precum legitimarea, conducerea persoanelor la sediul Poliției Locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor.

“Aceste sisteme audio-video vor fi folosite în principal în spațiul public, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate. Persoanele care intră în contact cu polițiștii locali vor fi avertizate că sunt înregistrate video și audio”, anunță Primăria Municipiului Satu Mare.

Sistemele de înregistrare audio și video vor duce la evitarea discuțiilor cu privire la activitatea poliției locale. Dar mai sunt și alte avantaje, au spus la începutul verii surse din cadrul Poliției Locale.

”Sunt cinci patrule pe schimb, respectiv avem două schimburi pe zi. Într-o patrulă avem doi oameni, asta înseamnă că avem zece oameni pe schimb, și 20 pe durata întregii zile. Personal care efectuează patrulare. Fiecare va purta în misiune câte un astfel de sistem de înregistrare audio-video. Încercăm astfel să evităm orice fel de discuții privind activitatea polițiștilor locali. Dar vom putea dovedi mult mai ușor activitatea contravențională. Mai mult, vom putea îmbunătăți și activitatea noastră”, au precizat surse din cadrul Poliției Locale pentru PresaSM.

Proiectul pentru înzestrarea polițiștilor locali cu body-cam-uri a fost votat la finalul lunii octombrie și a mai prevăzut și stații de emisie-recepție, cu GPS, care să indice poziția agenților în timpul misiunilor de patrulare.

Pentru stațiile prevăzute cu GPS, prin rectificare bugetară, se vor cheltui 25.000 de lei. Alte 40.000 au mers către achiziționarea body cam-urilor.

3 Comments on "FOTO. Big Brother la Satu Mare. Polițiștii locali, dotați cu body-cam-uri"

  1. Scoala la seral ar fi mai utila

    View Comment
  2. Ar fi interesant de văzut dacă filmează și ce fac ei înșiși că la mine în cartier nu îi văd cu zilele.

    View Comment
  3. Misto scrisul numarului de inventar…cu pasta corectoare. Tipic militziei

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Se gătește ca la Satu Mare în bucătăria celebrului chef Dumitrescu

Închide