Măsuri de securitate cauzate de ”coronavirus” în vămile din județul Satu Mare

FOTO. ARHIVĂ

Măsuri de siguranță sporite în punctele de trecere ale frontierei din județul Satu Mare, ca urmare a alertelor de ”coronavirus” din Europa și Asia. Reporterii PresaSM au luat legătura că autoritățile competente, care au dat asigurări că există personal medical și măsuri de siguranță în PTF Petea, Urziceni și Halmeu.

Reporterii PresaSM au luat legătura cu prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, care a precizat că din data de 15 februarie s-au luat măsuri de siguranță în punctele de trecere ale frontierei de la Petea, Urziceni sau Halmeu.

Personalul medical de la Spitalul Carei asigură permanența la PTF Urziceni, cel de la Spitalul Județean Satu Mare operează în PTF Petea, iar medicii de la Spitalul Negrești-Oaș sunt prezenți în Vama Halmeu.

”Noi am fost printre primii din România care am luat măsuri de siguranță. Din 15 februarie, în cele trei puncte de la Petea, Urziceni și Halmeu avem personal medical și cameră specială în caz de nevoie. Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar și i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu. Nu este cazul să intrăm în panică”, a declarat prefectul Radu Bud pentru PresaSM.    


Reamintim că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Maramureș a avut astăzi o întrunire pentru stabilirea unor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în județ. Ședința a avut loc după ce mai mulți români din Borșa, aproximativ 2.000, au comunicat că vor să se întoarcă în țară. Aceștia lucrează și domiciliază în zona Lodi, aflată momentan în carantină.

Autoritățile spun că sunt pregătite, iar astăzi au fost și stabilite primele măsuri. Punctele de Frontieră Petea şi Urziceni vor transmite administraţiei judeţene de fiecare dată când un cetăţean din Borșa se întoarce din Italia.

Timp de două săptămâni cei întorşi vor fi supravegheaţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare se vor amenaja încăperi speciale pentru posibilele persoane infectate, potrivit informațiilor PresaSM.

”Mâine dimineaţă la Primăria Borşa se va întruni Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă, unde vom da toate detaliile pentru a informa populaţia. Totodată, şi la Spitalul de Recuperare Borşa se vor amenaja încăperi speciale în caz de nevoie”, a spus primarul oraşului Borşa, potrivit jurnalistului Vasile Dale.

Ambasadorul României în Italia, apel la calm și luciditate, dar și la respectarea măsurilor luate de italieni

Ambasadorul României în Italia a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că, până la acest moment, nu există cazuri de români infectaţi cu coronavirus în Italia.

“Vă pot confirma, am avut ultima convorbire cu protecţia civilă italiană, care este corespondentul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din România şi, până în acest moment, nu există niciun cetăţean român”, a decalarat în intervenția telefonică ambasadorul României în Italia, George Bologan.

Oficialul a declarat că a dorit să vină cu precizări tocmai pentru a liniști populația. Ambasadorul a avut și un mesaj pentru românii aflați în Italia, cărora le-a cerut să trateze situația cu lucididate și să respecte măsurile impuse de guvernul italian.

Bologan a precizat că informații oficiale vor fi furnizate de Ministerul Afacerilor Externe. MAE a transmis un comunicat de presă cu privire la măsurile luate de autoritățile din Italia și nu a fost emisă o alertă de călătorie pentru țara din Peninsulă.

“Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români. În acest context, MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a  recomandărilor autorităților italiene pe acest subiect”, este mesajul oficial transmis de Ministerul Afacerilor Externe, după anunțarea măsurilor de restricție impuse de autoritățile din Italia.2 Comments on "Măsuri de securitate cauzate de ”coronavirus” în vămile din județul Satu Mare"

  1. Va fi a opta minune a lumii daca stranierii nu vor aduce virusul in tara.

    View Comment
  2. Minciuni abia acuma se iau masuri în 20 am fost în vama petea și nu era nimic in afara de vameși.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Instituția Prefectului, Prefectura Satu Mare, PTF Petea, PTF Urziceni
Mii de români dintr-o zonă de carantină se pregătesc să vină acasă prin vama Petea

Închide