Mihai Huzău, candidat la Primăria Satu Mare: “Haideți să nu le facem jocul!”

Un nou candidat lansat în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare. Mihai Huzău, din partea PMP, intră în cursa electorală cu un mesaj împotriva estabilishment-ului politic: “Haideți Să NU LE FACEM JOCUL!””

În ultima ședință a Colegiului Național PMP, a fost validată candidatura lui Mihai Huzău pentru Primăria Satu Mare din partea Partidului Mișcarea Populară. În acest sens, Mihai Huzău a fost împuternicit să se ocupe, alături de organizația locală PMP Satu Mare, de toate aspectele ce țin de definitivarea listei de consilieri locali precum și de elaborarea principalelor proiecte asumate pentru administrarea municipiului Satu Mare.

În mesajul său, Huzău face cronica unui eșec anunțat, acuzând partidele politice din opoziție de negocierea înfrângerii în fața UDMR.„Consider că Satu Mare are nevoie de o competiție reală pentru câștigarea Primăriei. Satu Mare are nevoie de candidați care să își dorească cu adevărat să câștige primăria, care să pună interesele comunității înaintea intereselor personale sau de partid. Politica sătmăreană este, în acest moment, într-o degringoladă totală. Toate partidele importante din Satu Mare, PSD, PNL, USR+ și Pro.RO și-au negociat deja înfrângerea în fața UDMR. Au negociat alianțele post-electorale și și-au împărțit deja funcțiile. PSD, PNL, USR+ și Pro.RO nu au pornit în campanie cu gândul la victorie. UDMR se vede deja câștigător, iar din „loja confortabilă” îi privește pe ceilalți cum se luptă între ei, pentru ca, în final, să aleagă care dintre învinși va fi mai util pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul Local. În urmă cu 7 luni, am fost primul care a pus în discuție unificarea dreptei pentru câștigarea primăriei Satu Mare. Am fost primul și se pare că singurul care a fost dispus să renunțe la candidatură în favoarea celui mai bine clasat candidat din partea dreptei. Reprezentanţii partidelor ar fi trebuit să lase la o parte ambiţiile personale şi să se concentreze pe identificarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunităţii. Ei bine, nu a fost asa. Ideea mea nu a fost îmbrățișată. Zarurile au fost aruncate! Totul este aranjat!,” spune candidatul PMP.

Mihai Huzău speră ca mesajul său să fie unul mobilizator pentru sătmărenii care își doresc o schimbare, dincolo de jocurile politice, interesele personale sau cele de grup.

“Este clar că toate partidele și-au fixat niște ținte mărunte doar ca să nu supere „înalta poartă” verde. Astfel au ales să ușureze victoria UDMR pentru încă un mandat la primăria Satu Mare. Toate aceste partide si-au pierdut credibilitatea în fața electoratului! Ne-am săturat de aceste jocuri politice ieftine! Ne-am săturat să vedem interesele personale și de grup puse înaintea intereselor comunității! Satu Mare merită mai mult! Satu Mare merită politicieni care să vorbeasca despre problemele comunității și să fie preocupați de găsirea celor mai eficiente soluții pentru rezolvarea acestora. Acesta este și motivul pentru care am decis să candidez la primăria municipiului Satu Mare. Sunt singurul candidat care își dorește cu adevărat să câștige, singurul hotărât să strice toate aceste jocuri de culise și să pună interesele și dorințele comunității noastre înaintea intereselor personale sau de partid. Am ales să candidez din partea PMP, un partid deschis la toate ideile și proiectele mele. PMP este singurul partid din Satu Mare care intră în competiția pentru Primărie, determinat să câștige. Ne preocupă bunăstarea comunității și respingem jocurile de culise. Totuși, nu pot face aceste lucruri de unul singur! Haideți, dragi sătmăreni, să le stricam jocurile și să luptăm pentru orașul nostru! Haideți Să NU LE FACEM JOCUL!,” este îndemnul tânărului lider PMP. 4 Comments on "Mihai Huzău, candidat la Primăria Satu Mare: “Haideți să nu le facem jocul!”"

 1. Felicitari Mihai. Aveam nevoie de un astfel de candidat! Ai sustinerea noastra.

  View Comment
 2. Felicitari și mult succes!

  View Comment
 3. Mihai, ai tot respectul meu pentru cate ai facut pana acum. sunt sigur ca vei ajunge sus de tot.

  View Comment
 4. Mihai, ar trebui să-ți pui întrebarea, de ce pare să câștige un nou mandat actualul primar? Tu vorbești despre luptă, despre cum nu ați reușit să vă uniți cu restul partidelor, și că vrei să strici jocul lor. În momentul de față avem un primar bun, indiferent de partid, culoare sau etnie – ceea ce ai cam uitat. Vrei să lupți și să te asociezi cu alte partide, numai să nu fie un ungur primar, chiar dacă își face bine treaba. Până ce nu îți schimbi atitudinea, și pui baza pe etnie, nu meriți să fii primar, pentru că nu ai putea fi primarul tuturor! Un alt aspect, ce ai mai uitat este, ca cetățenii apreciază munca depusă de actualul primar, și vor vota conform muncii depuse de primar, și nu pentru faptul că face parte dintr-o minoritate, sau că se numește Gábor sau Gabriel. Tu Mihai, ești un necunoscut în fața cetățenilor, un alt candidat care vrea să se arate, următorul care pune accentul pe etnie ca restul candidaților. Cetățenii vor vota, totul depinde de ei
  și nicidecum de politica murdară care se cunoaște în SM. Deci, cam vei mirosi din cele mai joase nivele postul de primar sătmărean.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, PMP
Adrian Albu și-a anunțat candidatura la Primăria Satu Mare, pe Facebook

Închide