Nu e GLUMĂ! O firmă ar vrea să realizeze proiectul unui TUNEL rutier sub Someș în Satu Mare

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a declarat că în urma unor discuții cu specialiști din Ungaria s-a ajuns la concluzia că în locul celui de-al treilea pod ar fi mai eficient construirea unui tunel rutier subacvatic, pe sub râul Someș. Ar fi și mai puțin costisitor și mai puțin poluant, susține Elisabeta Bekessy.

”Având în vedere faptul că municipiul Satu Mare ar avea nevoie mare de un al treilea pod, noi – Agenția pentru Protecția Mediului – am venit cu o alternativă în urma discuțiilor purtate cu specialiști din Ungaria, care au mai realizat astfel de proiecte. Aceștia au spus că lucrările la un pod sunt mai costisitoare, mai ales că municipiul Satu Mare se află într-o zonă cu risc seismic. Un tunel subacvatic ar însemna și mai puține costuri și mai puține materiale folosite. De asemenea, s-ar monta acele filtre pentru reducerea poluării în tunel”, a spus Elisabeta Bekessy pentru redacția PresaSM.ro.

Mai mult, o firmă de profil din țara vecină s-a oferit să acorde asistență autorităților locale dacă s-ar gândi la un astfel de proiect.

Totodată, Elisabeta Bekessy a identificat și o posibilă sursă de finanțare, respectiv fondurile europene. Asta dacă Consiliul Local sau Consiliul Județean Satu Mare s-ar capacita în această direcție.

 

1 Comment on "Nu e GLUMĂ! O firmă ar vrea să realizeze proiectul unui TUNEL rutier sub Someș în Satu Mare"

  1. 1.Somesul curge azi pe un traseu construit inainte de 1900, nu prea ar fi probleme de fundatie respectiv nisipuri.
    2. Intr-un tunel rutier, unde nu se prea opresc vehiculele, filtrarea este eminamente rezolvata de miscarea acestora, deci filtrele au capacitate mica, de avarie.
    3.Zona seismica, in Satu Mare ??? falie in intentiile si interesele unora. Vecinii si-au construit tunele pe autostrada de campie, doar a trebuit sa mai completeze cu pamant delusorul intalnit in cale …
    4. Nu stiu unde scrie ca la o lungime de pod plus rambleuri de urcare-coborare ar fi mai scump ca un tunel pe acelas traseu …

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Gest UNIC în județ! Tășnădenii ies din casă VOLUNTAR să facă curățenie în oraș! (FOTOGALERIE)

Închide