OPINIE. Mircea Govor ar vrea să preia frâiele PSD Satu Mare. S-a întâlnit cu Dragnea

Organizația Județeană Satu Mare a PSD se pare că ar sta din nou pe un butoi cu pulbere. Cu toate că în iulie 2016 Aurelia Fedorca a devenit președinte al PSD Satu Mare prin voința majorității membrilor, se pare că acest status quo nu ar fi pe placul aripii Mircea Govor. De altfel, fostul președinte al PSD a cam pus stăpânire pe organizațiile PSD din jurul Careiului (cu ai căror lideri s-a cam afișat sistematic), având și niscaiva oameni prin alte organizații. Ca să nu mai vorbim că majoritatea consilierilor județeni sunt (cel puțin) simpatizanți ai lui Govor. Iar în Consiliul Local Satu Mare situația este de un non-combat evident. Motivat, bineînțeles. Situație la care Fedorca nu prea a avut vreo reacție.

Surse din partid susțin că problemele au început în timpul campaniei electorale, atunci când oamenii președintelui Fedorca s-au plâns că unii (încă) membri ar fi făcut tot posibilul pentru a compromite Organizația Județeană Satu Mare la București. Fapt pe care l-am cam constatat personal în timpul campaniei.

Se pare că Govor și-ar fi pregătit meticulos terenul, așteptând doar să dea lovitura de grație. Iar această ”șansă” ar fi venit cu ocazia negocierilor cu UDMR pentru funcții publice, cu care cele două partide să-și cadorisească bravii soldați ai partidului, nicidecum să servească interesul public, potrivit ecuației democratice. Cum UDMR-iștii acuză că Aurelia Fedorca ar fi dinamitat negocierile, Govor nu a mai stat pe gânduri și a acționat. Voci din UDMR și PSD au confirmat că negocierile cu UDMR ar fi purtate, mijlocit sau nemijlocit, tocmai de către Mircea Govor.

Lovitura de grație s-ar fi dat la întâlnirea Comitetului Executiv al PSD de la Sinaia, care a avut loc în urmă cu câteva zile, acolo unde Govor și-a făcut surprinzător apariția, spre stupefacția reprezentanților PSD Satu Mare. Surse din partid susțin că Govor i-ar fi propus lui Dragnea îndepărtarea Aureliei Fedorca și numirea unui președinte interimar, apropiat al fostului președinte al PSD Satu Mare, trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție.

Dacă vor reuși sau nu să facă un puci în partid, cu binecuvântarea conducerii centrale, asta rămâne de văzut. Dar este cât se poate de clar că aripa Govor a avut un cuvânt foarte greu de spus în ultimii ani în PSD Satu Mare. Iar foștii președinți care s-au dezis de el tocmai pentru a nu compromite imaginea partidului au avut de suferit. Situație arhicunoscută în PSD Satu Mare, dar de care niciun social-democrat nu are coloana necesară să vorbească public.

Cum majoritatea social-democraților sunt mai preocupați de propriul buzunar – în special aceia care sunt angajați în instituțiile publice sau cei cu interese în sfera publică –  aceștia par dispuși la trădarea Aureliei Fedorca.

Personal, consider că totul este doar o chestiune de timp, iar singura necunoscută ar fi numele viitorului președinte. Am, totuși, o certitudine: ”soluția” va proveni din aripa Govor.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM.ro. 

Fii primul care comentează! despre "OPINIE. Mircea Govor ar vrea să preia frâiele PSD Satu Mare. S-a întâlnit cu Dragnea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Aurelia Fedorca
PSD Satu Mare, la startul campaniei. Promisiuni ONORATE și noi angajamente

Închide