Prefectura: Satu Mare nu are zonă metropolitană. Declarația, obligatorie


Potrivit Prefecturii Satu Mare, la nivelul județului nu există o zonă metropolitană definită conform legii. Astfel, pentru ieșirea din localitatea de domiciliu este nevoie de declarația pe propria răspundere. Cei care se deplasează în interes de serviciu au nevoie de unul dintre cele trei documente justificative, mai avertizează autoritățile.

Instituția Prefectului a promis că până pe data de 19 mai va comunica soluția în ceea ce privește zona metropolitană a municipiului Satu Mare. Autoritățile precizează că la noi în județ, niciunul dintre municipii nu are o zonă metropolitană, definită potrivit legilor în vigoare.

“În cadrul ședinței de lucru săptămânale din data de 19 mai 2020 cu reprezentanții structurilor M.A.I., s-a decis că aliniatul 3 al articolul 17 privind excepțiile la interdicția deplasării persoanelor din Hotărârea CNSU nr. 24/14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național nu se poate aplica în județul Satu Mare pentru nicio aglomerare de localități deoarece în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială ca zonă metropolitană în baza art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi”, se arată într-o informare de presă transmisă de Instituția Prefectului Satu Mare.

În aceste condiții, toți cei care ies din localitățile de domiciliu vor avea nevoie de declarația pe propria răspundere, avertitzează autoritățile județene.

“Drept urmare, pe perioada stării de alertă, toți cetățenii județului Satu Mare care se deplasează în afara localității de domiciliu au nevoie de declarație pe proprie răspundere. Persoanele care se deplasează în scop profesional în altă localitate au nevoie de unul dintre cele 3 documente justificative: legitimația de serviciu sau adeverință de la angajator sau cu declarația pe propria răspundere”, mai precizează sursa citată.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată AICI.2 Comments on "Prefectura: Satu Mare nu are zonă metropolitană. Declarația, obligatorie"

 1. Un cetatean UE | mai 19, 2020 at 17:40 |

  Grupul de comunicare strategica a lamurit , pentru toti romanii – Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.
  Ni s-a atras atentia ,in repetate randuri, ca singura sursa sigura de informare este Grupul de Comunicare Strategica.

  View Comment
 2. Matuse Malvina | noiembrie 17, 2020 at 16:36 |

  asa vrea perfectul, ca e smecher! el a iesit de la izolare cand a fost cu bube, noi ciuciu!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
USR critică Prefectura Satu Mare: Unde sunt sutele de mii de măști promise?!

Închide