Războiul ”MAȘINILOR de LUX” în Consiliul Județean! Curtea de Conturi, chemată în CONTROL!

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că are foarte mari rezerve în ce privește achiziționarea unor mașini considerate de lux de către Muzeul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este vorba despre o mașină de teren Volvo – preț de achiziție 16.500 de euro, și de autoturisme de teren Renault – al căror preț de achiziție nu a fost făcut public.

Și ca meniul să fie complet, Pataki Csaba așteaptă nici mai mult nici mai puțin decât un control al Curții de Conturi!

”Este în gestiunea lor (directorii instituțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Județean, n. red.). O să vedem ce spune auditul Curții de Conturi, dacă au avut dreptul să cumpere autoturismele respective. Am primit o adresă de la Muzeu și nu am știut ce să fac, să plâng sau să râd, și o să am o discuție cu dânșii. Motivarea era că a fost cuprins în buget, de asta trebuie cumpărat. Iar în răspunsul respectiv vorbeau despre un alt tip de mașină decât știam eu că au cumpărat. Sunt curios cum justifică funcționalitatea acestor mașini. Din mașini din acestea puteau să ia trei Dustere. Nu știu încă exact prețul de achiziție. Este vorba despre un Renault Kadjar și un Volvo”, a spus Pataki Csaba.

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, a explicat că are și el ”câteva semne de întrebare” vizavi de acest subiect.

”Poate este ciudată achiziția acelui Volvo la Muzeu. Nu așa au primit banii să cumpere Volvo. Ei au primit banii și fiecare manager decide vizavi de oportunitate. L-am întrebat pe domnul manager și mi-a spus că nu e o mașină nouă. Că din acei bani mai bine își iau un Volvo decât un Duster. Eu am avut câteva semne de întrebare”, a spus Adrian Ștef.

Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, a declarat că autoturismul Volvo a fost cumpărat la mâna a doua, la un preț considerat rezonabil, și că achiziția autoturismului de teren s-a făcut din rațiuni pur profesionale.

”Noi am luat o mașină de teren Volvo, la mâna a doua, la un preț de 16.500 de euro. Și avem două motive: mașinile cu care se deplasau arhelologii s-au distrus, nu au făcut față, iar acum vor începe proiectele comune cu Ucraina, și avem nevoie de astfel de mijloace pentru a ne deplasa în zonă”, a spus Felician Pop.

Mai mult, directorul Muzeului Județean le propune o variantă de schimb celor din conducerea Consiliului Județean.

”O să dăm mașina celor din Consiliul Județean pentru că au spus că ne dau alte două și e mult mai convenabil pentru noi. Este vorba despre o mașină de teren și un Caddy”, a conchis Felician Pop.

Fii primul care comentează! despre "Războiul ”MAȘINILOR de LUX” în Consiliul Județean! Curtea de Conturi, chemată în CONTROL!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
Salariile cu MULTE ZEROURI ale directorilor din Consiliul Județean. CINE sunt FERICIȚII

Închide