Răzvan Rentea, inculpat în tripla crimă de la Apa: ”Merg până la CEDO”

Răzvan Mircea Rentea, inculpat în cazul triplei crime de Apa, în care procurorii îl acuză de uciderea părinților Gheorghe și Niculina Rentea, respectiv a bunicii Viorica Apan, a luat legătura, din nou, cu reporterii PresaSM.

Aflat la Spitalul Penitenciar Dej, Rentea susține că se simte mai bine, dar se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Răzvan Rentea se consideră în continuare nevinovat și solicită judecarea sa în stare de arest la domiciliu sau control judiciar. Fapt care, în realitate, va fi aproape imposibil de obținut dată fiind situația actuală.

”Am niște dureri îngrozitoare, deja mă doare pieptul. Nu pot să mănânc, decât ceai și biscuți, restul vomit tot. (…) Am să fac cerere către CEDO, dar nici să fac așa pușcărie nevinovat, nu o să rămân. Văd acum ce decizie se ia împotriva mea și o să fac o cerere către CEDO să fiu audiat și supus testului poligraf. Nu înțeleg de ce nu am fost supus testului”, a spus Răzvan Rentea.

Reamintim că Răzvan Rentea a fost transferat de urgență de la Penitenciarul din Oradea la Penitenciarul Spital Dej. Surse au precizat pentru PresaSM că starea de sănătate a lui Răzvan Rentea ar fi fost una destul de gravă. Și asta pentru că nu ar mai fi consumat alimente solide de circa două săptămâni. Practic, își riscă singur viața.

”Rămân pe refuz de hrană până când se va face dreptate părinților mei și atât mie. Până nu se face dreptate voi rămâne pe refuz de hrană cu orice risc”, spunea Răzvan Rentea pentru PresaSM, în urmă cu câteva zile.

Sterea de sănătate a lui Răzvan Rentea s-ar fi înrăutățit de sâmbătă, 1 aprilie 2018, potrivit unor surse apropiate de acesta.

”De sâmbătă nu m-a mai sunat. Eu nu puteam să dau de el. De atunci am fost sigură că s-a întâmplat ceva grav”, a spus o persoană apropiată de acesta, pentru PresaSM.

Interesant este faptul că purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrdea, declara pentru PresaSM că Răzvan Rentea nu ar fi fost în ”refuz de hrană”.

”Răzvan Rentea nu a fost în refuz de hrană. Există o adevărată procedură până când deținutul este considerat în refuz de hrană. El nu a parcurs niciuna din procedurile acestea. Deci, și prin urmare, nu a fost vorba despre refuz de hrană. Ei pot afirma că refuză să servească masa, dar este doar la stadiul declarativ”, a declarat Adina Bîrdea, pentru PresaSM.

Răzvan Rentea s-a mai plâns că nu ar avea acces la servicii medicale, fapt pe care cei din Penitenciarul Oradea îl neagă.

”Nu vă pot da detalii concrete, căci sunt informații confidențiale, fiind vorba despre dosarul său medical. Dar cu titlul general vă pot spune cu certitudine că dacă sistemul medical din Penitenciar nu permite vreo intervenție medicală, deținuții sunt duși în oraș, la un medic specialist. Nu există nicio posibilitate ca deținutul să aibă probleme medicale și să nu fie tratat”, a mai spus Adina Bîrdea.

Reamintim că Răzvan Rentea a fost trimis în judecată pentru uciderea părinților Gheorghe și Niculina Rentea, respectiv a bunicii Viorica Apan.

3 Comments on "Răzvan Rentea, inculpat în tripla crimă de la Apa: ”Merg până la CEDO”"

 1. comentator | aprilie 9, 2018 at 19:12 |

  Până la CEDO odată trebuie să aibă o condamnare definitivă și să epuizeze toate căile de atac. După care poate încerca dacă stă minim 5 ani la coadă până îi vine rândul.

  View Comment
 2. se vede și în foto că nu a slăbit deloc așa cum tot minte!pentru cele 3 crime închisoarea pe viață e o pedeapsă prea mică!

  View Comment
 3. maistor kokir | august 3, 2018 at 20:13 |

  Totusi cine I-a omorat pe cei 3 din familia lui?
  Sa se fi razbunat cineva pe el?
  Daca e sa ne luam dupa ce spune.
  Posibil sa se fi inspirat din cazul lui O.J. Simpson.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Răzvan Rentea, gest suicidal. Internat de urgență la Spitalul Penitenciar Dej

Închide