Realitatea învățământului din Satu Mare: Peste jumătate din profesori au căzut la titularizare

Ministerul Educației Naționale a afișat rezultatele examenului de titularizare. Potrivit datelor, aproape 60% dintre profesorii sătmăreni care s-au prezentat la examen nu au luat note peste șapte.

Din cei 324 de candidați care au susținut proba scrisă, 323 au fost notați. Județul Satu Mare este la coada clasamentului cu aproape 60% dintre participanți nereușind să obțină nota șapte, necesară pentru a obține un post pe o perioadă nedeterminată.

Potrivit datelor MEN, 39,3% dintre candidații sătmăreni au obținut note peste șapte, sub media națională care este de 47,40%. Procentul este mult mai mic și decât cel obținut de dascălii din județele vecine. În Maramureș 43,8% din candidați au luat peste șapte, în Sălaj 45,9%, în Bihor 49,6%, în Bistrița-Năsăud 47,6% și în Cluj 54%.

Rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate în județele Caraș-Severin, Teleorman, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Mehedinți. Ele sunt urmate de Vaslui, Mureș și Satu Mare, toate cu sub 40%.

La nivel național, 121 de profesori au reușit să obțină nota maximă.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Rezultatele publicate de MEN sunt cele înaintea contestaţiilor.Fii primul care comentează! despre "Realitatea învățământului din Satu Mare: Peste jumătate din profesori au căzut la titularizare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bacalaureat
FOTO. Cei trei elevi de ZECE ai județului Sătmarului! Suntem mândri de voi

Închide