FOTO/VIDEO. Greva de la Electrolux s-a încheiat. Conducerea și sindicatele au ajuns la un compromis


Conducerea Electrolux a acceptat vechea formă a contractului colectiv de muncă, după negocierile purtate în această dimineață. Oferta financiară a fost acceptată încă de ieri, au precizat surse pentru PresaSm. 

Discuții între liderii sindicali și conducerea Electrolux au avut loc în această dimineață, iar patronatul a acceptat solicitarea sindicaliștilor de a nu modifica forma contractului colectiv de muncă. A fost una dintre cercerile lansate de muncitori, după ce patronatul ar fi venit cu un alt contract.

În ceea ce privește oferta financiară, care prevede creșterile salariale, ea a fost acceptată încă din cursul zilei de ieri.

Creșteri de 5,5% și bonusuri de prezență

Noile prevederi susțin o creștere salarială de 5,5% în 2019 a salariului de bază. Bonusul de prezență va fi de 240 de lei (cu taxe incluse, pentru personalul direct și indirect). În 2020 va mai urma o creștere salarială, tot de 5,5 procente, iar bonusul de prezență va ajunge la 480 de lei (cu toate taxele incluse), au spus liderii de sindicat.

Oferta inițială a fost un bonus de 150 de lei, au reamintit sindicaliștii.

Creșterile salariale se aplică la toți angajații, nu doar cei care s-au aflat în grevă.

Oamenii se vor întoarce mâine la serviciu.

Liderii de sindicate, mândri de greviști: “Mă înclin în fața dumneavoastră”

Liderii sindicali au dorit să sublinieze că sunt mândri de modul în care s-a desfășurat greva, dar mai ales de muncitorii care au înțeles miza și au și avut de suferit financiar din cauza celor peste 60 de zile de grevă.

“Eu sunt foarte mândru de dumneavoastră, că ați stat zece săptămâni în grevă,” le-a transmis Sorin Faur muncitorilor.

Faur a mai precizat și că muncitorii trebuie să fie mai deschiși cu sindicatele și să raporteze problemele cu care se confruntă în fabrică, în așa fel încât ele să

“Orice problemă aveți, să nu ezitați să luați legătura cu liderii de sindicat. Când aveți o problemă, vă rog frumos să apelați la noi pentru că vă spun, lupta încă nu s-a încheiat. Mai avem multe de probleme de rezolvat în fabrică, probleme de comportament. Eu vă felicit pentru modul civilizat în care ați făcut această grevă. Eu zic că a fost cea mai civilizată. Trebuie să luptăm mai departe,” a mai spus Faur.

Liderii de sindicat au făcut și un apel la respectarea regulamentului de ordine internă, pentru a nu exista disensiuni. Iar dacă angajații vor întâmpina probleme, pentru că s-au raliat grevei, să își anunțe liderii de sindicat.

Alături de sindicaliștii de la Electrolux a fost și liderul Marius Gânță. Mesajul acestuia pentru greviști a fost unul simplu.

“Mă înclin în fața dumneavoastră,” a spus Gânță, liderul sindicatului polițiștilor.

Procesele merg mai departe, au reamintit liderii de sindicat, apropo de evenimentele care s-au precipitat în luna aprilie.

De mâine dimineață, oamenii sunt așteptați la serviciu, le-au reamintit sindicaliștii.

Negocieri vor mai avea loc în cursul zilei de astăzi pe anexele contractului colectiv de muncă.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Greva de la Electrolux s-a încheiat. Conducerea și sindicatele au ajuns la un compromis"

  1. …bravo!…stiu ce vor oamenii,…respectele mele!

    View Comment
  2. Gică Contra | mai 9, 2019 at 15:21 |

    „Noile prevederi susțin o creștere salarială de 5,5% în 2019 a salariului de bază. Bonusul de prezență va fi de 240 de lei (cu taxe incluse, pentru personalul direct și indirect).” Cred că este o mică dezinformare. Bonusul nu este și pentru personalul indirect productiv. De aceea a existat și scindarea între angajați. De la început sindicatul a negocit doar pentru personalul direct productiv. În plus, Bonusurile se văd în salariul brut care este bază pentru calculul punctajului pentru pensie? Nu se văd, la fel cum nu se văd sumele compensatorii. Nu vedeți mai departe de lungul nasului.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Negocieri blocate. Electrolux: Liderii de sindicat au refuzat oferta. Discuții, pe aspecte secundare

Închide