Satu Mare, județul cu cea mai MARE rată a MORTALITĂȚII din România! Ce BOLI îi bagă pe sătmăreni în GROAPĂ

foto: doctorulzilei.ro

Din nefericire, în județul Satu Mare se înregistrează cele mai multe decese din România. Suntem pe primul loc la decesele prin boli cardiovasculare și pe locul al treilea la decesele prin tumori. Tot pe prima poziție ne situăm și când vine vorba despre cea mai scăzută speranță de viață.

Concret, județul Satu Mare este pe primul loc la frecvența deceselor prin boli cardiovasculare. Județul nostru este urmat de Bihor, Dolj, Giurgiu și Olt.

Din păcate, Satu Mare se plasează pe locul trei când vine vorba despre mortalitatea prin tumori. Concret, din analiza pe judeţe se observă valori crescute în vestul şi centrul ţării, în judeţe ca Timiş, Arad, Satu Mare, Braşov, Mureş, regiuni care din punct de vedere socioeconomic sunt mai dezvoltate, copiind mai fidel modelul vest european.

Astfel, speranţa de viaţă este scăzută la sexul masculin în toate judeţele, cele mai scăzute niveluri, valori de sub 70 de ani, înregistrându-se în Satu Mare, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Brăila şi Botoşani.

1 Comment on "Satu Mare, județul cu cea mai MARE rată a MORTALITĂȚII din România! Ce BOLI îi bagă pe sătmăreni în GROAPĂ"

  1. Enatescu Virgil | aprilie 10, 2016 at 17:46 |

    Prostia și incultura sunt cauzele primordiale ale situației din Satu Mare.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre sănătate, Satu Mare
ZECE dintre cele mai GRAVE accidente RUTIERE din Satu Mare în ultima lună FOTOGALERIE

Închide