Satu Mare a SCĂPAT de presupuși TERORIȘTI. Au fost EXPULZAȚI


Şase cetățeni francezi, de origine arabă, care făceau afaceri în Satu Mare și care ar fi avut legături cu Statul Islamic au fost expulzați din România în luna aprilie a anului trecut, la solicitarea Serviciului Român de Informaţii. Anunțul a fost făcut chiar de către SRI.

“Urmare a măsurilor specifice întreprinse de Serviciul Român de Informații, prin sentința nr. 904 din 31.03.2015, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoane indezirabile în România a şase cetățeni străini, dintre care cinci pentru o perioadă de şapte ani şi unul pentru o perioadă de trei ani”, s-a precizat într-un comunicat al Serviciului Român de Informaţii.

Grupul de cetăţeni străini, aflaţi în Satu Mare în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu capital străin, a fost monitorizat de SRI începând cu anul 2013. Aceştia sunt acuzaţi că făceau activităţi de propagandă islamică extremistă.

“Concret, membrii grupului, afiliați ideologiilor radicale promovate de organizațiile teroriste Statul Islamic și Al-Qaeda, au fost stabiliţi în contact cu exponenţi / susţinători ai cauzei organizaţiilor menţionate şi au desfășurat pe teritoriul României activități de propagandă islamică extremistă (de orientare jihadistă), radicalizare, recrutare ideologică, recrutare pentru pregătire religioasă / militară în zone de conflict afectate de fenomenul terorist. Riscurile la adresa securităţii naţionale a României au fost amplificate de constituirea cetăţenilor străini, aflaţi în stadii avansate de radicalizare, într-un grup ermetic, pe considerente de natură jihadist – extremistă”, mai susţin oficialii SRI.Fii primul care comentează! despre "Satu Mare a SCĂPAT de presupuși TERORIȘTI. Au fost EXPULZAȚI"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre terorism
În ATENȚIA sătmărenilor care merg la meciul România-Spania de la Cluj. CONTROALE antiteroriste SPORITE

Închide