HARTĂ. Teoretic, în jumătate din județul Satu Mare nu trebuie declarație de deplasare!

Din 15 mai, în starea de alertă, declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară în interiorul localităților, dar și nici în zona metropolitană. În județul Satu Mare, zona metropolitană înseamnă aproape jumătate din suprafață! Unde, cel puțin teoretic, nu ar fi nevoie de declarație pe proprie răspundere. Instituția Prefectului a precizat într-un răspuns transmis presei că zona metropolitană nu este definită juridic, dar se caută soluții. 

UPDATE 13:15 Zona metropolitană nu este definită juridic. Se circulă cu declarații

Într-un punct de vedere transmis presei, Prefectura Satu Mare precizează că zona metropolitană a municipiului Satu Mare nu are definită din punct de vedere juridic, astfel încât nu sunt aplicate excepțiile care vizează ieșirea din localitate, respectiv circulația fără declarație pe propria răspundere. Autoritățile precizează că încearcă să găsească o soluție având în vedere numărul mare de sătmăreni care își desfășoară activitatea profesională în municipiu, dar au reședința în comunele limitrofe.


La loc comanda! Zona metrolopolitană nu există. Trebuie declarație la ieșirea din localități


Știrea inițială

Acesta lucru a fost spus tocmai de către președintele României, Klaus Iohannis: ”Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Aici nu este nevoie de declarație”. 

Zona Metropolitană Satu Mare a fost constituită, la inițiativa fostului primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în 27 aprilie 2013 de către cele 30 localități membre.

Mai exact, Zona Metropolitană Satu Mare este formată din municipiul Satu Mare (reședința județului Satu Mare), Municipiul Carei, orașele Livada, Tășnad, Ardud și alte 26 de localități: Foieni, Berveni, Cămin, Moftin, Craidorolț, Cehal, Terebești, Doba, Socond, Beltiug, Viile Satu Mare, Păulești, Culciu, Valea Vinului, Dorolț, Agriș, Micula, Lazuri, Odoreu, Apa, Orașul Nou, Racșa, Gherța Mică, Turț, Medieșul Aurit, Vama.

Populația zonei metropolitane depășește 233.306 locuitori (63,21% din populația județului), cu o suprafață totală de 2.251,09 km2 (50,95% din suprafața totală a județului).

Practic, încă nu există un răspuns concret la această întrebare, cu toate că PresaSM a solicitat o poziție. 

Fii primul care comentează! despre "HARTĂ. Teoretic, în jumătate din județul Satu Mare nu trebuie declarație de deplasare!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare, stare de alerta
BOR anunță noi reguli: Vârstnicii, rugați să evite slujbele publice

Închide