TOP. Județul Satu Mare, pe ultimul loc la numărul de biserici. Încă se construiesc

Deși ar părea greu de crezut, județul Satu Mare se află pe ultimul loc în nord-vestul României când vine vorba despre numărul de biserici. Fie ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, reformate, penticostale, baptiste, etc.

Județul Satu Mare are 520 de biserici, la o populație de 344.360 de persoane. În schimb, sunt câteva lăcașuri de cult care se află în construcție. Chiar și județul Sălaj, că o populație mai mică decât a județului nostru, respectiv 217.895 locuitori, are 588 de lăcașuri de cult.

Județul Maramureș, cu o populație de 461.290 locuitori are un număr de 649 de biserici și case de rugăciune. Totuși, cele mai multe biserici sunt înregistrate în județul Bihor, respectiv 989 de lăcașuri de cult la o populație de 575.398 locuitori.Structura populaţiei stabile preliminare după religia declarată la recensământul din 2011 arată că 49,2% dintre persoanele din judeţul Satu Mare sunt creștini-ortodocși. De asemenea, 18,4% s-au declarat de reformați, 18,2% s-au declarat romano-catolici, 7,6% sunt de confesiune greco-catolică, 3,1% sunt penticostali, iar 1,2% martori ai lui Iehova.2 Comments on "TOP. Județul Satu Mare, pe ultimul loc la numărul de biserici. Încă se construiesc"

  1. Sincer, aici ar trebui să luăm exemplele județelor Brăila, Tulcea și Ialomița!
    Maxim 200 de biserici în tot județul ar fi OK, restul demolate!

    View Comment
  2. In Germania anul acesta se inchid ,se transforma in alt scop ,se demoleaza etc 2000 biserici.Singurii care construiesc sunt musulmanii…..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Greco Catolică
Povestea centralei termice transformate în biserică
FOTOGALERIE. Povestea centralei termice transformate în biserică, în municipiul Satu Mare

Închide