UDMR Satu Mare, critică la Guvernul Dăncilă. ”Întreține” aglomerația din Petea și Urziceni


Turos Lorand, senator UDMR de Satu Mare, arată cu degetul Guvernul României și îl acuză de faptul că nu și-a respectat promisiunile făcute față de județ. Mai exact, senatorul Turos susține că premierul Viorica Dăncilă s-a angajat să viziteze județul Satu Mare, în vederea analizării proiectului privind deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei de stat, care să elimine aglomerația din PTF Petea și PTF Urziceni.

”Poate că UDMR nu este un partener chiar atât de important pentru PSD. Cu toate că are cei mai mulți parlamentari în județ. Avem un senator și doi deputați. Chiar patru, dacă îl luăm în calcul și pe domnul Antal Istvan Ianos, care este sătmărean și a câștigat alegerile în Constanța (cu 0,16%, prin redistribuire, n.red.). PSD mai are doar doi parlamentari”, a precizat Turos Lorand la Informația TV.

UDMR a cerut Guvernului României deschiderea a încă trei noi puncte de trecere a frontierei de stat cu Ungaria, în județul Satu Mare. Este vorba despre Bercu, Peleș și Horea, unde funcționează astfel de puncte de trecere a frontierei câte o zi pe săptămână.

”Punctele provizorii de trecere a frontierei au fost amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere, în speranța aderării cât mai rapide a României la Spațiul Schengen, însă acum acestea sunt, practic, nefolosite, deși ar putea să constituie trasee alternative perfecte pentru cei care nu vor să piardă ore în șir la coadă la vămile Petea sau Urziceni. Eu nici nu văd vreun termen rezonabil pentru aderarea noastră la Schengen, însă Guvernul ar putea să facă investițiile necesare pentru ca aceste puncte provizorii să devină permanente, ușurând astfel accesul peste graniță pentru foarte mulți locuitori ai județului Satu Mare”, a declarat senatorul sătmărean Turos Lorand.

Premierul Viorica Dăncilă i-a promis că va veni în vizită în județul Satu Mare, împreună cu ministru de Interne. Până în prezent, totul a rămas la stadiu de promisiune.Fii primul care comentează! despre "UDMR Satu Mare, critică la Guvernul Dăncilă. ”Întreține” aglomerația din Petea și Urziceni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre UDMR
Parlamentarii UDMR de Satu Mare vă urează Sărbători Fericite!

Închide