Un deputat sătmărean acuză: Guvernul a dat banii către primăriile PSD

Deputatul sătmărean Romeo Nicoară acuză Guvern că a alocat preferențial sumele din Fondul de rezervă distribuite către județul Satu Mare. Parlamentarul spune că 85% din bani au mers către primăriile PSD. 

Deputatul sătmărean Romeo Nicoară acuză Executivul condus de Viorica Dăncilă de alocarea preferențială a sumelor atribuite județului Satu Mare. Banii veniți din Fondul de rezervă s-au dus către primăriile conduse de PSD.

“Guvernul condus de Dragnea-Vâlcov-Teodorovici s-a dovedit a fi din nou doar guvernul PSD, nu Guvernul României. Localitățile și cetățenii au fost loviți direct, dacă nu s-au înghesuit în armata politică a PSD. La finalul anului 2018, chiar înainte de Crăciun, am aflat că, din Fondul de Rezervă al Guvernului, cel pentru situații de necesitate și de urgență, au venit către primării din Satu Mare aproape 24 milioane de lei (adică 5,1 milioane de euro). Doar că, surpriză, 85% (!!!) din acești bani au mers exclusiv către localități conduse de primari PSD. Așadar, urgențe și necesități sunt doar acolo unde PSD este la conducere! Am putea înțelege o anumită preferință, o înclinație politică, dar, totuși … totuși, domnilor: 85% din bani să meargă doar la PSD înseamnă pur și simplu o înjurătură la adresa cetățenilor din întreg județul Satu Mare,” susține deputatul Romeo Nicoară într-o postare publicată pe contul său de socializare.

Parlamentarul explică și modul în care au fost distribuite sumele.

“Nevoile și urgențele unor localități au fost total ignorate, pentru ca 15 localități conduse de PSD să primească bani (din cele 16 conduse de PSD în județ; pierzătorii de la PSD sunt cei din Valea Vinului care au fost lăsați pe dinafară). Și ce de bani! În schimb, ceva mărunțiș, în batjocură, a fost dat și către 5 primării conduse de opoziție (PNL): 500 de mii de lei din 24 de milioane! În rest, 10% din sumă a mers la primării conduse de primari UDMR (18 localități) și încă un rest mic la ALDE (2 localități). Cele 3 hotărâri de Guvern emise chiar înainte de Crăciun au fost un cadou otrăvit pentru cetățenii plătitori de taxe din tot județul Satu Mare,” mai spune Nicoară.

Bugetul țării, în Parlament abia pe 4 februarie

Este nevoie de o reechilibrare a bugetelor, argumentează deputatul PNL, iar asta ar trebui să se vadă în bugetul pentru 2019. Doar că, mai aduce aminte Nicoară, bugetul țării încă nici nu a ajuns la Parlament, iar în acest context, autoritățile județene și cele locale nu își pot planifica nimic.

“Situația este gravă. Este necesar ca alocarea pentru 2019, din viitorul buget județean, să țină cont cu înțelepciune de aceste cifre, iar localitățile dezavantajate să fie sprijinite pentru a se reechilibra bugetar. Este nevoie de o echitate în dezvoltarea județului! Vă mai spun doar că bugetul țării (nu cel al județului) vine în Parlament abia în 4 februarie (!), deși trebuia să fie gata din noiembrie. Primele afectate de întârziere sunt tot administrațiile locale, care nu pot planifica nimic pentru 2019,” conchide parlamentarul liberal, Romeo Nicoară.

Citește și:

Primarul din Satu Mare, ultimatul pentru Guvern

Municipiile vor să dea Guvernul în judecată. Primarii anunță probleme în investiții

Noul spital de la Satu Mare, cel mai mare proiect din sănătateFii primul care comentează! despre "Un deputat sătmărean acuză: Guvernul a dat banii către primăriile PSD"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Romeo Nicoara
Deputatul Romeo Nicoară: “Populația devine prizoniera unor baroni”. BVB, în cădere

Închide