Un medic din Carei a restituit ”plicul” unei bătrâne: ”Nu aveți venit mai mare ca și mine”

Un careian a ținut să povestească pentru PresaSM cum un medic din Carei a primit, fără să știe inițial, un plic cu bani din partea unei paciente pensionare. Plicul a fost pus între acte, iar când medicul a văzut plicul, s-a dus la pacientă și i-a spus că nu poate să accepte așa ceva, din pensia mică a femeii.

Așadar, medicul i-a dat plicul înapoi femeii, asigurând-o că nu este cazul să îi recompenseze actul medical.

”A dus plicul în salon unei bunicuțe înapoi, (țin să precizez că acest plic nu în buzunar a fost strecurat ci între acte, fără ca acest medic să observe), zicându-i: vă arat fluturașul meu de salariu, dacă cuponul dumneavoastră de pensie are suma mai mare decât salariul meu, atunci vă înțeleg gestul. Dar eu, credeți-mă, sunt plătit pentru munca mea. De acest gest de ce nu vorbește nimeni. Da, există și medici cu bun-simț. Da, avem asemenea medici, doctori la Carei. Sunt mândru că sunt careian”, a spus bărbatul pentru PresaSM.

Reamintim că o asistentă medicală de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare a ajuns vedetă pe Facebook grație comportamentului său extraordinar față de pacienți. O sătmăreancă a pozat-o și a postat fotografia pe Facebook, impresionată de modul exemplar în care a vorbit cu bolnavii.

Pentru empatia de care a dat dovadă asistenta, sătmăreanca i-a transmis un sincer “Mulțumesc”, nu doar din partea sa, ci din partea tuturor pacienților de care s-a îngrijit.

7 Comments on "Un medic din Carei a restituit ”plicul” unei bătrâne: ”Nu aveți venit mai mare ca și mine”"

 1. nistor ioan | februarie 25, 2019 at 11:39 |

  nu trebuie spus asa ar trebui, ci trebuie spus apasat asa trebuie sa faca toti

  View Comment
 2. …. “a restituit un plic” din 10!

  View Comment
 3. Gaby Pacurar | februarie 25, 2019 at 15:14 |

  Pentru gestul făcut de medic, merită să fie divulgat si numele !

  View Comment
 4. Frumos si omenesc gestul!!! Sânt convinsă că mai sânt si alti multi medici cu asemenea caractere! Tot respectul!

  View Comment
 5. Nu e primul care face asta si nici ultimul. Deobicei asistentele si btancardierii sunt cei pt care treb sa bagi mana in buzunar. Am intalnit asta in 3 spitale

  View Comment
 6. Vasile Liviu | februarie 26, 2019 at 08:55 |

  “Noi, adică medicii,nu primim ciubuc” ar fi trebuit sa fie răspunsul. A nu primi ciubuc pe considerente concurențiale mi se pare cinic.

  View Comment
 7. Vasile Liviu | februarie 26, 2019 at 08:59 |

  A refuzat un plic cu bani dar celelalte plicuri?… I s-a părut ca e prea subțire? Hai, malasati?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre spital Carei
Conducerea Spitalului Carei neagă acuzațiile în cazul morții unei tinere

Închide