Ungaria transformă fostul sediu al Primăriei Carei într-un hotel. La fel ca și Hotelul Dacia din Satu Mare

FOTO: opiniedecarei.com

Clădirea în care a funcționat Primăria Carei până în anul 2014 are un nou proprietar din decembrie 2019. Cumpărătorul este nimeni altul decât cel care a cumpărat la Satu Mare hotelul DACIA, MANEVI Zártkörű Részvénytársaság – societate cu capital integral de stat, cu sediul în Budapesta, Ungaria.

Investitorul maghiar intenționează să construiască și la Carei un hotel.

”Săptămâna trecută m-am întâlnit cu dr. Baka Levente, manager de proiect în cadrul firmei Manevi ZRT Budapesta. Acesta mi-a spus că, până în primăvară, firma din Ungaria va depune spre aprobare în Consiliul Local un proiect prin care vor să transforme fostul sediu al Primăriei Carei într-un hotel. Exploatarea hotelului va fi asigurată de firma din țara vecină. La fel vor să facă și cu fostul hotel Dacia din municipiul Satu Mare”, a declarat primarul Eugen Kovacs, potrivit opiniedecarei.com

Potrivit informațiilor PresaSM, este vorba despre o clădire construită în 1909, cu două nivele, 65 de încăperi și două curţi interioare de 50 mp și subsol. Este categorizată ca şi monument istoric. Suprafaţa este de 1.944 metri pătraţi.

Sediul în care a funcţionat Primăria Carei a fost retrocedat înainte de anul 2000 urmaşilor fostului proprietar. Administraţia locală a intenţionat să cumpere imobilul, însă negocierile cu urmaşii fostului proprietar au eşuat din cauza preţului foarte mare rezultat în urma unui studiu. 1 Comment on "Ungaria transformă fostul sediu al Primăriei Carei într-un hotel. La fel ca și Hotelul Dacia din Satu Mare"

  1. Se pot vinde monumentele istorice?!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Manevi ZRT Budapesta, Primăria Carei
Kovacs Eugen, pentru a cincea oară primar al Careiului. Circa 70% din voturi

Închide