VIDEO. Copii care dorm pe holul din vagoanele CFR. Zeci de elevi din Satu Mare!


În urmă cu aproximaitv două săptămâni, mai mulți părinți s-au revoltat după ce CFR a decis să nu acorde unor elevi vagoanele tip cușetă promise pentru tabăra la mare. În lipsa unor condiții decente, fiind obligați să stea în scaun peste o jumătate de zi, obosiți, elevii s-au întins pe holuri. Doar că unul dintre conductori a fost tare supărat pe soluția găsită de elevi. 

Copii întinși pe holuri, pe prosoape, chirciți în fața unor compartimente, semi-adormiți de zgomotul sâcâitor al trenului. Așa arată o tabără în anul 2019, nu cu mult diferită de ceea ce își amintesc părinții acestor tineri că se întâmpla și la începutul anilor ’90.

Părinții mai spun și că au fost compartimente unde erau repartizați mai mulți elevi decât locuri, iar în tren, atmosfera s-a încins rapid, așa că tinerii au solicitat pornirea climatizării, mai ales că nici vorbă să poată deschide geamurile.

Căldura, cele aproximativ 20 de ore până la destinație și oboseala și-au spus cuvântul, așa că tinerii au căutat soluții pentru a putea trage un pui de somn. Și-au căutat prosoapele de plajă și s-au întins pe unde au găsit loc.

Dacă la plecare, conductorul de tren a fost înțelegător, la întoarcere, copiii au avut parte de vociferări.

“Cum vreți să trec pe aici? Vreți să zbor”, ar fi zis conductorul către elevi, asta deși vagonul era destinat strict elevilor din tabără.

Peste 150 de elevi sătmăreni au participat la tabăra de la Costinești. Cu câteva luni înainte, organizatorii au primit asigurări din partea CFR că aceștia vor călători până pe litoral în vagoane tip cușetă. Cu câteva zile înainte de plecare, Compania s-a răzgândit și a precizat că nu va mai putea asigura toate vagoanele cușetă necesare. Unii au avut noroc, alții urmau să stea 20 de ore pe scaun.

Elevii și-au primit diferența de bani înapoi.

Părinții au reclamat și că, odată oprit în apropiere de Capitală, copii au fost ridicați de pe locuri de alți pasageri care, spun aceștia, ar fi avut locuri rezervate tocmai pe cele ocupate de copii.

PresaSM a relatat haosul de la plecare, iar CFR a emis atunci și un punct de vedere.

”La cumpărarea biletelor de tren pentru IR 1944 Satu Mare – Mangalia din data de 3 august de către organizatorul taberei de copii, CFR Călători a vândut acestuia 42 de locuri la vagon cușetă (în data de 26 iulie) și 150 de locuri la vagon clasa a II-a (în data de 29 iulie).

Pentru călătoria de întoarcere ce are loc în data 11 august 2019 cu trenul IR 1945 Mangalia – Satu Mare, CFR Călători a vândut organizatorului 192 de locuri la vagon clasa a II-a.

CFR Călători nu a încasat alte sume de bani, decât cele pentru locurile menționate mai sus și prin urmare nu se impune returnarea vreunei sume bani.

La trenul IR 1944 care a circulat în data de 3/4 august nu au fost bilete vândute și implicit rezervări cu plecare din stația București Băneasa (trenul nu are oprire în București Nord)”.5 Comments on "VIDEO. Copii care dorm pe holul din vagoanele CFR. Zeci de elevi din Satu Mare!"

 1. Copiii fiind din ardeal, bucureștenii i-au injosit. Unde au fost insoțitorii? de ce nu au stat de partea copiilor? Poate ar trebui întrebat copiii, ei cum s-au simțit.

  View Comment
 2. Cei mai …. sunt cei de la CFR ca sunt …. făcuți grămadă toți, ca nu aloca vagoanele necesare pentru acest timp, și la bătaia de joc vizavi de călători sunt campioni. Păcat ca nu se ia nici o măsură în aceasta structura numita CFR

  View Comment
 3. Vagonul respectiv nu este pentru dormit sunt locuri pe scaune daca ei au dorit sa circule altfel este treaba lor.Nu cei de la cfr sunt de vina de modul lor de a calatori

  View Comment
 4. Daca e adevarat acest articol, atunci rusine cfr ului. Si ganditi va domnilor din conducerea cfr ului de ce nu e profitabila aceasta afacere. Ganditi va ca daca o faceti profitabila va ies mai multi bani de buzunar.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre CFR
VIDEO. Șoferi ”sinucigași”. Cum trec pe culoarea roșie a semaforului CFR în Satu Mare

Închide