VIDEO. Ziua Națională: între fasole pentru ”popor” sau manifestări decente?! Balcanism sau europenism?!

Sergiu Podină – jurnalistul sătmărean care a realizat conceptul jurnalistic Project ONE – susținut de PresaSM – ne prezintă astăzi, de Ziua Națională, cele două fețe ale României.

Vorbim, pe de o parte, de România oamenilor dependenți de fasolea cu ciolan, ca și o atenție primită de la mai marii zilei (care ne țin prizonierii foamei și ne fac dependenți de ”bunăvoința” lor), iar pe de altă parte de România oamenilor muncitori, care își manifestă patriotismul în fiecare zi. Prin muncă, prin perfecționarea continuă, prin respectarea legii.

Sergiu Podină taxează festivismul de tip balcanic, promovat de către politicieni oneroși, care tot ce-și doresc cu adevărat este să-și subjuge populația săracă. Oameni care așteaptă înfrigurați o porție de fasole cu ciolan și un pahar de alcool. Pentru care Ziua Națională este sinonimă cu umplerea stomacului. Nu cu valorile lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu etc.

”Pentru tine ce înseamnă Ziua României? Strămoșii care au adus cinste poporului nostru sau fasole cu ciolan? Avem nevoie de o zi anume în care să ne manifestăm patriotismul, nu putem face asta zilnic prin comportamentul nostru, prin modul în care muncim?”, se întreabă Sergiu Podină.

Întreaga opinie a colegului nostru, în videoclipul de mai jos:3 Comments on "VIDEO. Ziua Națională: între fasole pentru ”popor” sau manifestări decente?! Balcanism sau europenism?!"

  1. De ziua recunoștinței anericanii mănâncă curcan. Asta ce înseamnă, că nu cinstesc sărbătoarea?

    View Comment
  2. Primesc curcan de la politicieni/primari pe stradă?! In cantitati industriale, pe model balcanic?!

    View Comment
  3. au fost cazuri, destul de urât. să nu mai vorbim de sarmale pentru pensionarii amărâți in loc de pensii meritate, sarmale pentru populație în loc de salarii civilizate. Asta înseamnă patriotism? Doar că acest fenomen se întâmplă și la sărbătorile religioase gen Sf Paraschiva, și multe altele. Deșteaptă-te române de ce mergi la sărbătri, pentru mâncare? Bine, acum nu a fost cazul la Satu Mare. Cel puțin nu știu de așa ceva.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre project one
VIDEOREPORTAJ. Ioana Roman, eleva de aur a Sătmarului. Viitor lider al României

Închide