Alertă la Vama Halmeu! Avertisment de călătorie în Ucraina pentru români

Ministerul Afacerilor Externe lansează un avertisment de ultimă oră pentru românii care vor să traverseze granița cu Ucraina: este epidemie de difterie, iar vaccinarea este principala măsură pe care cetățenii trebuie să o ia.

Difterie la granița României cu Ucraina: apel lansat de MAE

Țara vecină se confruntă cu această epidemie, iar guvernul de la Kiev a înștiințat țările vecine, în primul rând, în legătură cu această situație. Cazurile de difterie au fost descoperite în regiunile Zakarpattia și Chernivtsi, în nordul României. Așadar, românii care trăiesc în județele Satu Mare, Maramureș, Suceava și Botoșani, care au drum spre Ucraina, sunt în primul rând vizați de această alertă de călătorie emisă de MAE.

Informările oficiale despre cazurile de difterie pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătății din Ucraina. Ministerul român de Externe îi avertizează astfel pe cetățeni să se vaccineze împotriva difteriei: Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi împotriva difteriei în ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea acesteia”

Unde pot solicita românii informații și asistență

+380445009932, +380445009934 şi +380445009935 sunt numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev unde pot fi solicitate orice tip de informații în legătură cu evoluția acestei epidemii.

Românii se mai pot informa și de pe site-urile kiev.mae.ro sau cernăuți.mae.ro.

Difteria este o boală infecțioasă destul de agresivă, care se răspândește ușor, provocată de Corynebacterium diphteriae. În cele mai grave situații, toxina absorbită de organism poate duce la miocardită, nevrită și poate afecta mai multe organe importante precum rinichii sau ficatul. Cea mai bună măsură de prevenție este vaccinarea împotriva acestei afecțiuni, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care a fost informat de Ministerul Sănătății din Ucraina. Autoritățile ucrainiene țin legătură cu cele române pentru a le informa în legătură cu felul în care evoluează situația, iar dacă vor apărea informații noi, vă vom ține și noi la curent.

Fii primul care comentează! despre "Alertă la Vama Halmeu! Avertisment de călătorie în Ucraina pentru români"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ucraina
Se vrea un nou punct de trecere spre Ucraina, la Tarna Mare. Un milion de euro, investiția

Închide