Anchetă ISJ în cazul Odoreu. Ce spune Inspectoratul Școlar despre incident

Inspectorul școlar general a dispus realizarea unei anchete pentru cercetarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul. În paralel, polițiștii au deschis și ei un dosar penal pentru vătămare coportală. Spre deosbire de martori, cei de la Inspectoratul Școlar spun că elevul era conștient după căzătura de la etajul II. 

Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă, iar oficialii spun că elevul era conștient și foarte agitat după incident. ISJ confirmă faptul că totul s-a petrecut într-o pauză.

“În cursul zilei de 25 octombrie 2019, un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Odoreu a căzut de pe balustrada scărilor din școală, în pauza de la ora 9. Profesorul de servici a chemat imediat ambulanța și elevul a fost transportat la UPU Satu Mare. După incident, elevul era conștient și foarte agitat. Directorul școlii a anunțat despre producerea accidentului poliția din localitate, primăria și inspectoratul școlar județean”, explică cei de la ISJ.

Iar Inspectoratul mai precizează și faptul că elevul era cunsocut ca având probleme de comportament.

“Elevul, cunoscut cu grave probleme de comportament în școală și în afara ei, era cuprins într-un program de consiliere la cabinetul școlar. A fost elevul școlii în clasele I-V, după care a frecventat clasele VI-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare. Declarat repetent în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv, s-a înscris din septembrie, pentru a repeta clasa, la Școala Gimnazială Odoreu”, explică cei de la Inspectoratul Școlar.

Anchetatorii folosesc și imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

“Poliția realizează o anchetă despre cele întâmplate. Împreună cu personalul din școală s-a constatat faptul că elevul a intrat în incinta școlii la ora 8.48, pe la poarta destinată profesorilor, s-a dus în clasă, deși era sfârșitul orei, după care a ieșit imediat în pauză. Conform imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, la 8.52 s-a așezat pe balustrada scărilor și a căzut”, mai spun cei de la Inspectoratul Școlar

Directorul școlii este în permanentă legătură cu asistentul maternal, la care elevul este în plasament, pentru a afla date despre situația medicală a elevului, mai precizează sursele oficiale.

Fii primul care comentează! despre "Anchetă ISJ în cazul Odoreu. Ce spune Inspectoratul Școlar despre incident"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
Elev (15 ani) în stare gravă după ce a căzut de la etaj, la o școală din județ

Închide