Au lăsat zăpada pe șosele. Administratorii de drumuri, sancționați și la Satu Mare

Administratorii de drumuri din Satu Mare au fost sancționați, după o acțiune la nivel național care a vizat modul în care sunt îndeplinite obligațiile de întreținere a șoselelor publice pe timp de iarnă. Cele mai multe amenzi s-au dat în județul Bihor.

De la începutul anului și până în data de 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei.

Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj (8).

De asemenea, în cursul zilei de ieri, pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.620 de lei (două sancțiuni în județul Călărași și câte una în București și în județele Buzău, Ialomița, Gorj și Harghita).

Polițiștii vor continua acțiunile pentru diminuarea riscului rutier și vor lua, de fiecare dată, măsuri față de cei care nu respectă reglementările legale.

Recomandări pentru șoferii

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire inclusiv ziua (pentru toate categoriile de drumuri), dar şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Nu acționați brusc mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate!

Echipați-vă autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

De la începutul anului, mai multe accidente au avut loc pe drumurile din județ. Șoferii s-au plâns de starea carosabilului, acoperit cu zăpadă și gheață. Polițiștii au făcut în repetate rânduri apel la șoferi și i-au îndemnat să își echipeze corespunzător mașinile, dar și să își adapteze viteza la condițiile meteo.

În ceea ce privește drumuri închise, odată cu ninsorile din ianuarie au fost înregistrare probleme în zona comunei Apa, dar și în Călinești-Oaș.

Fii primul care comentează! despre "Au lăsat zăpada pe șosele. Administratorii de drumuri, sancționați și la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deszăpezire
VIDEO. Cum fac unii deszăpezirea în municipiul Satu Mare. Tractorul trece, zăpada rămâne

Închide