VIDEO. Moldoveanul care a făcut primul metru de autostradă. Vrem autostrada Satu Mare – Suceava

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a construit, în mod simbolic, în judeţul Suceava, primul metru de autostradă din Moldov, între Voroneţ şi Putna şi va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15. El a precizat că iniţiativa sa este un gest de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei. Ştefan Mandachi a subliniat că metru de autostradă a fost construit de o firmă de specialitate şi a costat 4.500 de euro, fiind o mostră de cum ar trebui să arate o autostradă.

Tot în semn de protest faţă de lipsa autostrăzilor din Moldova şi din întreaga ţară, Ştefan Mandachi a anunţat că pe 15 martie, de la ora 15, va întrerupe activitatea în toate cele 40 de fast-fooduri Spartan din întreaga ţară, precum şi la celelalte afaceri pe care le deţine.

El speră că gestul său va fi urmat şi de alţi oameni de afaceri din întreaga ţară tot în semn de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi. Ştefan Mandachi a subliniat că gestul său este unul personal, că nu face politică şi nu este membrul vreunui partid.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a adăugat două noi pagini la  Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Este vorba despre mai multe proiecte mari de infrastructură, printre care și Autostrada Nordului. Oficialii spun că doresc realizarea și completarea studiilor de fezabilitate.

“Elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Drum expres/ Autostrada Nordului (Drum expres Petea – Satu Mare – Baia Mare și Autostrada Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava și analiza conexiune Cluj – Dej),” se arată în documentele ministerului Transporturilor.

Susținătorii proiectului spun că Autostrada Nordului are mult mai mari șanse de finalizare și ar realiza legătura dintre Moldova și infrastructura rutieră din Europa occidentală. Autostrada Nordului a urmat pași similari cu cei pe care i-a avut proiectul autostrăzii Unirii. Proiectul a primit o largă susținere publică, după care a ajuns pe masa parlamentarilor.1 Comment on "VIDEO. Moldoveanul care a făcut primul metru de autostradă. Vrem autostrada Satu Mare – Suceava"

  1. MISSIR IOAN | martie 6, 2019 at 16:28 |

    foarte buna

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
FOTODOCUMENT. Drumul expres Baia Mare – Petea, ”gata” în 2032?! Legătură cu autostrada Ungariei

Închide